По-често миене на улиците и контрол на влизането на замърсяващи

...
По-често миене на улиците и контрол на влизането на замърсяващи
Коментари Харесай

Фандъкова обеща улиците в София да се мият по-често

По-често миене на улиците и надзор на влизането на замърсяващи камиони в града даде обещание новият остарял кмет на София Йорданка Фандъкова. Коментарът ѝ беше във връзка привременните ограничения, наложени от Софийския градски съд по делото за мръсния въздух в града, което беше заведено против общината от неправителствена организация и група жители.

Те включват издание на данните за замърсяването на фейсбук страницата на общината, както и директен достъп от уеб страницата на администрацията. Освен това кметството би трябвало да мие улиците машинно два пъти месечно от май до септември. Ако времето разрешава, от октомври до април миенето би трябвало да е един път месечно.

Общината би трябвало да показва и информация за осъществени инспекции на възбраната за влизане на камиони и строителни машини в центъра на града, в случай че не дават отговор на стандартите за изгорели газове. Фандъкова сподели, че за контрола на камионите ще изиска подпомагане от КАТ, защото общината няма пълномощия да прави инспекции за това дали колите дават отговор на условията за екологичност.

" На процедура с това решение съдът удостоверява над 100-те ограничения, които са залегнали в нашата стратегия. Заедно с информацията, която се дава в действително време от станциите на Изпълнителната организация за околна среда през уеб страницата на общината, съдът желае и през фейсбук да осведомяваме жителите. Разбира се, че това ще го създадем, то ще се случи бързо ", разяснява Фандъкова.

Тя напомни, че до края на годината ще работи и новата общинска система за мониторинг на качеството на въздуха. Тя включва 22 станции за премерване на замърсяването, както и уебсайт и мобилно приложение за оповестяване на данните от тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР