По Черноморието ще бъде слънчево, следобед с временни увеличения на

...
По Черноморието ще бъде слънчево, следобед с временни увеличения на
Коментари Харесай

Повече слънце и по-топло време ни очаква днес frognews.bg

По Черноморието ще бъде слънчево, следобяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево, следобяд - с краткотрайни нараствания на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан, по най-високите и открити елементи - мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност. През първия ден на изолирани места в Западна България ще превали, а през втория вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните региони - сдържан. Минималните температури ще са сред 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, а оптималните - сред 24° и 29°, в петък с 2-3 градуса по-високи.

В събота още малко ще се затопли, само че от запад облачността ще се вплътни. До вечерта тук-там в Западна България ще превали, а през нощта против неделя превалявания ще има на повече места в страната, вероятни са и гръмотевици.

В неделя от северозапад ще прониква по-хладен въздух и ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и при започване на идната седмица. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността, през нощта против понеделник от запад тя още веднъж бързо ще се усили. Повишава се и вероятността за превалявания, а в Дунавската низина северозападният вятър ще се усили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР