По бул. Патриарх Евтимий - между бул. Витоша и ул.

...
По бул. Патриарх Евтимий - между бул. Витоша и ул.
Коментари Харесай

По-дълги паркоместа по обновения бул. "Патриарх Евтимий", догодина и велоалея

По бул. " Патриарх Евтимий " - сред бул. " Витоша " и ул. " Княз Борис ", краткотрайно са обособени паркоместа с по-голяма дължина, оповестиха от Столична община. При тях е непокътнат габаритът за велоалея от бул. " Витоша " до Петте кьошета, която ще се осъществя следващата година.

Това е направено по условие на Пътна полиция, с цел да се избегне оставането на нерегулиран сектор от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в границите на който може да възникне ПТП. По този метод при реализацията на велоалеята няма да е належащо премаркиране и пострадване на новоположената асфалтова настилка.

Преди ден настилката в този сектор е била възобновена и с нея е въведена новата организация на придвижване, която планува велоалея от южната страна и опция за отделяне на бус лента, допълват от Столична община.

Догодина велоалеята по бул. " Патриарх Евтимий " ще бъде изпълнена в целия сектор от бул. " Витоша " до Петте кьошета и това ще даде съгласуваност сред велоалеите на бул. " Витоша " и бул. " Прага ", написа в известието.

Снимка Спаси София
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР