По бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз

...
По бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз
Коментари Харесай

Столична община: Паркоместата с по-голяма дължина по бул. „Патриарх Евтимий“ са временни

По бул. „ Патриарх Евтимий “ сред бул. „ Витоша “ и ул. „ Княз Борис “ краткотрайно са обособени паркоместа с по-голяма дължина, като в тях е непокътнат габаритът за велоалея от бул. „ Витоша “ до Петте кьошета, която ще се осъществя следващата година, оповестиха от Столична община.

Това е направено по условие на Пътна полиция, с цел да се избегне оставането на нерегулиран сектор от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в границите на който може да възникне ПТП. По този метод при реализацията на велоалеята няма да е належащо премаркиране и пострадване на новоположената асфалтова настилка, обясниха от „ Московска “ 33.

Преди ден настилката в този сектор беше възобновена и с нея е въведена новата организация на придвижване, която планува велоалея от южната страна и опция за отделяне на бус лента. Догодина велоалеята по бул. „ Патриарх Евтимий “ ще бъде изпълнена в целия сектор от бул. „ Витоша “ до Петте кьошета и това ще даде съгласуваност сред велоалеите на бул. „ Витоша “ и бул. „ Прага “, допълниха от общината.



Съобщението опровергава обява на организацията „ Спаси София “ на самостоятелния общински консултант Борис Бонев, съгласно която удължените паркоместа са направени, „ тъй като ненаяалите се от ЦГМ и администрацията на Йорданка Фандъкова би трябвало да не престават да взимат пари от паркиране и нищо друго не ги интересува “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР