По бул. Патриарх Евтимий между бул. Витоша и ул. Княз

...
По бул. Патриарх Евтимий между бул. Витоша и ул. Княз
Коментари Харесай

През 2020 г. съединяват велоалеята на бул. П. Евтимий с тази на бул. Прага

По бул. " Патриарх Евтимий " сред бул. " Витоша " и ул. " Княз Борис " краткотрайно са обособени паркоместа с по-голяма дължина. В тях е непокътнат габаритът за велоалея от бул. " Витоша " до Петте кьошета, която ще се осъществя следващата година .

Това оповестиха от Столична община в отговор на констатацията на " Спаси София ", че по столичния бул. " Патриарх Евтимий " има място единствено за коли.

От общината настояват, че това е направено по условие на Пътна полиция, с цел да се избегне оставането на нерегулиран сектор от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), с цел да се избегнат злополуките. По този метод при реализацията на велоалеята няма да е належащо премаркиране и пострадване на новоположената асфалтова настилка.

Преди ден настилката в този сектор е възобновена. С нея е въведена новата организация на придвижване, която планува велоалея от южната страна и опция за отделяне на бус лента .

Предвижда се през 2020 година велоалеята по бул. " Патриарх Евтимий " да бъде изпълнена в целия сектор от бул. " Витоша " до Петте кьошета. По този метод ще се свържат велоалеите на бул. " Витоша " и бул. " Прага " , изясняват от Столична община.

Малко по-рано от " Спаси София " написаха, че след отварянето на бул. " Патриарх Евтимий " , няма усъвършенствания за другите участници в придвижването, с изключение на за колите. " Огромни ленти за паркиране, които заемат мястото на три ленти за придвижване, тъй като ненаяалите се от ЦГМ и администрацията на Йорданка Фандъкова би трябвало да не престават да взимат пари от паркиране и нищо друго не ги интересува ", пишат от Спаси София.

Те са възмутени, тъй като от две години са част от работна група на Столичната община. Решенията на работната група са, че след ремонта, бул. " Патриарх Евтимий " ще има БУС лента, велосипедни алеи и естествена лента за паркиране, като се резервират и две ленти за придвижване за коли .

Според тях бус лентата и велотрасето са планувани и в куп тактики и проекти на Столичната община, които грам не се извършват.

" Нито ние, нито софиянци към този момент имат толеранс към безкрайните неточности, с които обезобразявате столицата и я превръщате в ориенталска пасмина, която се харесва и работи единствено в интерес на мутрите ", пишат от Спаси София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР