По-брутална и по-левашки изпълнена не проверка, а акция, не съм

...
По-брутална и по-левашки изпълнена не проверка, а акция, не съм
Коментари Харесай

Скандал с проверка на гимназия в Ботевград - ходят ли учениците там на училище?

По-брутална и по-левашки изпълнена не инспекция, а акция, не съм виждал. Чувствам се потиснат – по-голямо оскърбление не съм изживявал. Доколкото разбрах, полицията е нахлула в учебното заведение без заповед за обиск – обиск на документи. Видях по какъв начин полицейски преподавател държеше учебни документи и спореше със заместник-директор на учебното заведение – за какво нямало " някаква запетайка ". Това съобщи преподавател от Техническата професионална гимназия " Стамен Парчев " в Ботевград. И добави, че на фона на половинмилионните жилища става въпрос за стотинки за семки.
Гимназията стана обект на инспекция поради необяснимо огромен брой отсъствия на възпитаниците ѝ. Средният триумф на матурите на учебното заведение тази година е 2,87. А единствено една ученичка имала 3,90.
Заместник-директорката сподели пред Нова телевизия, че полицията в началото не ѝ дала информация и си помислила, че е акция по залавяне на обвинен за закононарушения. Възпитателката съобщи, че в 9:30 часа имало " доста закъснели възпитаници ", които не можели да влязат в учебно заведение и по тази причина се скарала с служителите на реда.
Росица Иванова от районното звено на просветителната администрация за София-област обаче не се съгласи с драматизма. Иванова уточни, че инспекцията е в границите на водената политика за връщане на децата в учебно заведение. Тя уточни, че са правени 2 инспекции от просветителни инспектори и съобщи, че до момента в който е имало инспекция какъв брой възпитаници участват, в учебното заведение влизали закъснели възпитаници, с таксита. Директорът Катя Ценева дефинира изказванието като " смехотворно ".
Ценева съобщи, че след всяка инспекция подписва протоколи и там има изказване, че шефът бил направил всичко допустимо учениците да участват в учебно заведение. В тези протоколи пишело и, че управлението на учебното заведение не е попречило проверяващите, добави Ценева, а Иванова я попита дали поради това има искане за писмени пояснения.
80% от учениците в нашето учебно заведение са от ромски етнос, продължи още шефът, която се оплака, че те живеели в чудовищна беднотия и от думите ѝ стана ясно, че са дадени над 1 млн. лв. за подкрепяне на випуск т.е. към 250 деца. Това не може да е опрощение за необясними отсъствия, сподели Иванова.
Ще заведа иск за уронване на престижа на учебното заведение, ще заведа и цивилен иск, съобщи Ценева за край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР