По БНТ излъчват някакви тъжни репортажи от срещите на политическите

...
По БНТ излъчват някакви тъжни репортажи от срещите на политическите
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Предизборна кампания? По-добре да гледаме Ергенът!

По Българска национална телевизия излъчват някакви тъжни репортажи от срещите на политическите водачи с техните почитатели. И всичките репортажи са ужасяващо идентични. С тази тъжна констатация стартира своя " избирателен " коментар писателят Иво Сиромахов.

И още:

Ако партията е по-богата, срещата протича в локалното читалище, в случай че е по-бедна – в скромна стаичка с дребна трибунка и подредени двайсетина стола.
Кандидатите за властта се държат значимо. Обясняват безапелационно на хората, че знаят по какъв начин да оправят страната (никой не сеща да ги пита за какво не са го създали досега).

Операторът обръща камерата към публиката. Някакви хорица от партийния актив гледат с безизразни лица към водачите си. Повечето са мъже на междинна възраст с шкембенца, леко наболи бради и якета от изкуствена кожа. 

Тук таме се виждат и дами, които са си създали прическа за срещата с водача си. Ако имат шанс, след срещата ще се снимат с него и незабавно ще качат фотографията в инстаграм.

Тия клети хора слушат за следващ път едни и същи неистини и нелепости от едни и същи претенденти за депутати. 

Не им имат вяра. Избирателите са наясно, че партийните водачи са измамници. Че са пристигнали в града им не поради хрумвания, а единствено тъй като желаят парите им. 

Но въпреки всичко най-малко за ден в тая акция са се почувствали почетени. 

Големият началник е пристигнал в техния дребен град. Снимал се е с тях.

А вечерта са ги дали по бенетето. „ Стойче, видя ли ма? Гошо го дадаха по новините по какъв начин слуша на срещата на партията! “ 

Предизборната акция в града им е свършила. Избирателите сядат в холчето на спарения си панелен апартамент и си пускат „ Ергенът “. 
До идната предизборна акция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР