По-бърз метаболизъм! Четири начина да ускорите обработката на храната. Ето

...
По-бърз метаболизъм! Четири начина да ускорите обработката на храната. Ето
Коментари Харесай

По-бърз метаболизъм! Четири начина да ускорите обработката на храната

По-бърз метаболизъм! Четири метода да ускорите обработката на храната. Ето по какъв начин може да се радвате на бърз метаболизъм и по-малко килограми. Какво оказва въздействие върху него?
Качеството на съня
Мелатонинът е хормон, който оказва въздействие върху спокойния сън и оказва помощ за качествената отмора. Той е обвързван и с метаболизма. Проучванията демонстрират, че колкото по-здрав и спокоен е сънят, толкоз по-добре организмът трансформира мазнините в сила.
Редовното хранене
Когато се гладува, метаболизмът в тялото се забавя. Колкото по-малко храна се приема, толкоз по-бавен е той, тъй като не се знае по кое време ще премине времето на дефицит и се съхраняват одобряваните калории, с цел да се ресурси тялото. Затова строгите диети нормално водят до утежняване на метаболизма. Редовното и умереното хранене спомага и на организма да преработва признатата храна по-качествено и навреме.
Спокойствието
При стрес се забавя метаболизма, което е обвързвано с отделянето на кортизол, който е хормон, който се отделя интензивно по време на стрес. Ако е в норма, той даже оказва помощ за по-активното изгаряне на мазнините. Когато е в по-голямо количество, тогава метаболизмът се забавя внезапно и тялото задържа калории, с цел да има сили да се оправи с рисковата обстановка, за която му алармира стресът. Затова, отлично е да се чувствате спокойни, с цел да работи добре и организмът ви.
Спортът
Заниманията със спорт са превъзходен метод да се форсира метаболизма. На мускулната тъкан е нужна поддръжка от мастната такава. Колкото повече мускули имате, толкоз по-висок е главният метаболизъм. При него броят калории, които тялото изразходва, когато е неподвижен, с цел да обслужва виталните процеси, се усилва. Затова малко физически извършения или тичане може да ускори вашия метаболизъм.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР