По атрактивен начин ще бъде отбелязан Тодоровден на много места

...
По атрактивен начин ще бъде отбелязан Тодоровден на много места
Коментари Харесай

В Благоевградско по атрактивен начин ще бъде отбелязан Тодоровден

По атрактивен метод ще бъде маркиран Тодоровден на доста места в област Благоевград. Празникът, прочут измежду хората и като Конски Великден, е тази събота – 12 март, а стопани към този момент се готвят за идните надпревари и обичайното зареждане на конете.

Стопани и фенове на коне провеждат тази година празничен водосвет и обред по зареждане на конете в Банско от 11 часа на паркинга сред стадиона и градския парк.

Жители и посетители на курортния град ще могат да се включат в празнично шествие с коне и каруци по улиците на града, а танцьори от локални групи ще поведат хоро под звуците на гайди, оповестиха от община Банско, с чиято поддръжка се провежда празникът. Шествието на Тодоровден в Банско ще приключи към 13 часа на централния площад в планинския град за огромно хоро. 

По традиция разложкото село Бачево ще означи Тодоровден с литургия в храм „ Свети Димитър “ и ще приключи с празничен концерт. От 10 часа в центъра на селото ще стартира обред по зареждане на конете, а от 11 часа в местността „ Власовица “ са обичайните кушии, оповестиха от община Разлог. 

Десетки расови жребци ще могат да се видят и в местността „ Беглико “ сред симитлийските села Крупник и Черниче, оповестиха от община Симитли. За поредна година там ще се проведат надпревари в няколко категории.

За стопаните на най-силните и най-бързите коне са обезпечени награди от община Симитли и от кметствата на селата Крупник и Полена. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР