По 70 лева добавки за Великден ще даде кабинетът на

...
По 70 лева добавки за Великден ще даде кабинетът на
Коментари Харесай

Гълъб Донев обеща: По 70 лева за Великден за най-бедните пенсионери

По 70 лв. добавки за Великден ще даде кабинетът на пенсионерите, които получават пенсия  под линията на беднотия, т.е. под 504 лв.. Това са пенсии за стаж и възраст, инвалидни пенсиии, наследствените от умрял родител и др. 

Това заяви служебният министър председател Гълъб Донев. Възрастните ще получат парите директно преди великденските празници.

Средствата, които страната отделя за изплащането на добавките за възрастните са в размер на 72 милиона лв., осведоми министър-председателят.

Липсата на нормативна опция от сегашния бюджет за погашение на великденските добавки към пенсиите ни затрудни. Разбираме, че огромна част от пенсионерите са в затруднено финансово положение, съобщи Донев. 

Ще направя значимо конкретизиране - добавмката към пенсията е тип обществена поддръжка към най-уязвимите., не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос, сподели министър председателят. 

Принципът който се ползва в Европейски Съюз - обществените ограничения да се насочат към най-уязвимите, като без подозрение такива са възрастните, които получават пенсия под линията на беднотия, продължи той. 

За някои това е лесна работа, убеждавам ви, че не е. Осигуряваме тия средства макар рестриктивните мерки, която ни даде 48-то Народно събрание, от икономисан запас, изясни Гълъб Донев.

Той изясни, че осъзнава по какъв начин се усещат останалите пенсионери, изключително хората, чийто месечен приход е малко над 504 лв., само че това са опциите на бюджета сега.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР