По 5000 евро месечно за служба в Чуждестранния легион в

...
По 5000 евро месечно за служба в Чуждестранния легион в
Коментари Харесай

Фалшиви обещания: По 5000 евро, ако се бият в Украйна


По 5000 евро месечно за работа в Чуждестранния легион в Украйна, а при положение на гибел - и 100 000 евро обезщетение за роднините на боеца. Писма с сходни обещания се популяризират в Германия. Какво се крие зад тях?

В писмата се твърди, че се набират претенденти за, които да се бият против съветската войска в Украйна. " Украинското консулство не е изпращало такива писма ", увери представителят на външното министерство в Киев Олег Николенко. Според него става дума за детайл от дезинформационна акция против Украйна.

100 000 евро при гибел на военнослужещ
Редакцията предлага
Дипломатът показа сканирано писмо, получено от мъж от немския град Камп-Линтфорт в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Като адресант е посочено Генералното консулство на Украйна в Дюселдорф. В писмото се оферират 5000 евро месечно за работа в легиона, а при случай на гибел на военния - и 100 000 евро обезщетение за роднините.

Официално бойците на фронта в Украйна получават равностойността на към 2400 евро. На военнослужещите, наети от чужбина, се оферират същите условия като на украинците.

Службите за сигурност в Германия проверяват

В е планувано наказване от 5 години затвор за тези, които вербуват немски жители за работа в непозната войска. Полицията е била осведомена за случаите. " Службите за сигурност проверяват този въпрос ", съобщи представител на полицията в Дюселдорф. 

От края на февруари Украйна се бори против съветската инвазия. Така нареченият Чуждестранен легион беше основан от президента след началото на войната. Твърди се, че в състава му влизат няколко хиляди чужденци.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Какво ни описаха украински сапьори
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР