По 5 години и 6 месеца затвор получиха двама участници

...
По 5 години и 6 месеца затвор получиха двама участници
Коментари Харесай

По 5,6 г. затвор за двама фалшификатори на валута

По 5 години и 6 месеца затвор получиха двама участници в група за произвеждане и разпространяване на подправени банкнот и, оповестиха от Спецсъда.

Двамата са участници в проведена незаконна група за произвеждане и вкарване в обращение на подправени пари (банкноти в евро, долари и левове). Групата е работила на територията на София.

Третият от групата e признал виновността си още след ареста и е сключил съглашение за условно наказване преди внасянето на обвинителния акт в съда .

Досъдебното произвеждане е формирано в Софийската градска прокуратура. През 2015 година в Спецсъда е импортиран обвинителен акт . По решение на съда материалите са върнати на Специализираната прокуратура за доразследване. След прецизиране на обвиняванията двамата обвинени от групата са предадени на съд на 17 май 2018 година
 Дават на съд фалшификаторите на евро и долари от Слънчев бряг
Дават на съд фалшификаторите на евро и долари от Слънчев бряг

Лидерът на групата и притежателят на хотела ще бъдат преведени в Софийския затвор

Доказателствата по делото сочат, че групата провела отпечатването на неистинен банкноти в наети пространства в постройка на столичната улица " Цар Самуил ". Там е открита и конфискувана компютърна и печатарска техника, както и консумативи, нужни за цялостния цикъл на производството на подправени банкноти.

По време на осъществените дейности по следствието са открити и конфискувани 1136 подготвени подправени доларови банкноти в купюри от по 50 и 100 $. Полицаите разкрили и стотици заготовки (отпечатъци) на еврови и доларови банкноти в друга степен на комплектност . По делото е потвърдено, че измежду готовите доларови банкноти имало и с идентични серии и номера .

В някои от случаите " близнаци " се оказвали по 3-4 подправени банкноти, а в други - по 40-50.

Двамата наказани производители на ментета - по специалност печатар и компютърен експерт, са съумели и да вкарат в обращение неистинен доларови банкноти на българска територия , само че в лимитирано количество.

Присъдата на Специализирания углавен съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР