По 40 лева месечна помощ за отглеждане на дете ще

...
По 40 лева месечна помощ за отглеждане на дете ще
Коментари Харесай

Окончателно: Детски надбавки само за родителите с най-ниски доходи

По 40 лв. месечна помощ за развъждане на дете ще получават фамилиите с приход до 410 лв. на човек, реши дефинитивно. Текстовете са записани в Бюджет 2021. Родителите ще имат право и на данъчно облекчение, съобщи БНР.
При най-нискодоходните фамилии с две деца, помощта ще бъде 90 лв., за три - 135 лв. и за четири - 145 лв.. Ако приходът на човек от фамилията е сред 410 и 510 лв., помощта ще е 80% от сумата на месечните добавки на най-нискодоходните фамилии.
 Бюджетната комисия: Детски надбавки единствено за приход под 510 лв., данъчни облекчения за всички родители Бюджетната комисия: Детски надбавки единствено за приход под 510 лв., данъчни облекчения за всички родители
От идната година фамилиите със средномесечен приход под 510 лева за всеки член от семейството ще получават детски надбавки в разм...
Родителите ще имат право и на приспадане на данъчната основа, с което за едно дете в домакинство ще остане приход от 450 лв., за две деца - 900 лв., а за три - 1 350 лв.. За съпоставяне - и сега има опция за понижаване на налози, само че на практика в семейство остава по 20 лв. за дете.
Депутатите утвърдиха още еднократна помощ от 120 лв. под формата на ваучери за възрастните хора, които получават пенсии от 300 до 369 лева, колкото е линията на бедността. Не бе призната концепцията на " Обединените патриоти " да има ваучери за отмора, за които да бъдат отделени 180 млн. лева Мнозинството отхвърли и предлагането на Българска социалистическа партия да бъдат отпуснати повече средства за ваучери за храна на работещите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР