По 40 лева месечна помощ за отглеждане на дете ще

...
По 40 лева месечна помощ за отглеждане на дете ще
Коментари Харесай

Ето окончателните детски помощи

По 40 лв. месечна помощ за развъждане на дете ще получават фамилиите с приход до 410 лв. на човек, реши дефинитивно Народното събрание.

Текстовете са записани в Бюджет 2021. Родителите ще имат право и на данъчно облекчение.

При най-нискодоходните фамилии с две деца, помощта ще бъде 90 лв., за три - 135 лв. и за четири - 145 лв..

Ако приходът на човек от фамилията е 410 и 510 лв., помощта ще е 80 % от сумата на месечните добавки на най-нискодоходните фамилии.

Родителите ще имат право и на приспадане на данъчната основа, с което за едно дете в домакинство ще остане приход от 450 лв., за две деца - 900 лв., а за три - 1 350 лв..

За съпоставяне - и сега има опция за понижаване на налози, само че на практика в семейство остава по 20 лв. за дете.

Депутатите утвърдиха още еднократна помощ от 120 лв. за най-бедните възрастни хора.

Партийните дотации ще бъдат осем лв. на извоюван глас.

Повече от шест часа в пленарната зала продължиха дебатите по окончателните параметри на бюджета за идната година. В него депутатите заложиха недостиг от повече от 5 милиарда 480 милиона лв..

Повече пари по отношение на тазгодишната финансова рамка има за министерствата на труда и обществената политика, образованието и опазването на здравето.

Въпреки поддръжката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева,   пленарната зала отхвърли настояването на Българска социалистическа партия за обезпечаване на 3 милиона лв. за построяването на предпазени жилища за дами, жертви на домашно принуждение.

Промените трябваше да бъдат направени в бюджета на общественото министерство, а вносителят им Дора Янкова защити тезата си по този начин:

" Чухте случая в Сандански тази седмица. Ако фактически е правилно, че дамата е получавала принуждение, къде е могла да отиде? ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР