По 3500 паунда е получил всеки от доброволците, съгласил се

...
По 3500 паунда е получил всеки от доброволците, съгласил се
Коментари Харесай

Открийте антикоронавирус - станете милиардер. Докъде стигнаха опитите

По 3500 паунда е получил всеки от доброволците, съгласил се да взе участие в опит с нова ваксина против ковид във Англия. Учени считат, че след приемане на разултатите, ще стартира производството на препарата. Това е допустимо най-скорошното средство, което ще бъде употребявано във войната с Covid-19, оповестява осведомителният портал Mirror.
Тестването се прави в лондонския теоретичен център Queen Mary BioEnterprises. Медиците ще изполват два варианта на ковид - 0C43 и 229E, които провокират единствено леко неразположение и са с пъти по-безопасни от Covid-19. Новосъздадения препарат ще се употребява за обезвреждане на смъртоносния вирус.

Доброволците са изолирани за две седмици, през които няма да правят никакви физически натоварвания. Ще се хранят единствено с избрани артикули. Медицинският личен състав, който взе участие в опита, е екипиран с изцяло потвърдени защитни средства.

Експерти пресмятат, че в случай че всичко мине сполучливо, то откривателите на новото лекарство ще получат доста повече от френския производител Safoni, който предходната година откри противогрипна ваксина за тогавашния вирус и получи 1,6 млрд паунда.

Евросъюзът също е подготвен да заплати голяма сума на откривателя на нова ваксина. Каквато й да е тя, ще е несравнима със загубите, които към този момент инкасират стопанските системи на страните, където вилнее ковид.

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен пусна послание в Twitter , в която споделя, че поддържа непрекъсната връзка с разнообразни компании, които работят по разкриване на ваксина против вирус. Европейска комисия към този момент е отпуснала 80 млн евро за лабораторни опити и е подготвена да финансира и други съществени опити. Според госпожа Лайен доста е евентуално при започване на есента към този момент да има лекарство на пазара.

Руските учени също дават огромни очаквания за разкриване на по този начин предстоящата ваксина. Новосибирският институт по вирусология и биотехнологии „ Вектор “ към този момент е създал 13 разновидността на нова ваксина. Завеждащият лабораторията в центъра Илназ Иматдинов е безапелационен, че в най-скоро време три от предишните тествания ваксини, ще бъдат тествани на хора. Целият екип работи непрекъснато.

В Съединени американски щати започнаха тестванията на ваксина върху 45 доброволци. Експериментите се правят в центъра Kaiser Permanente в Сиатъл. Ваксината съдържа безвреден генетичен код, взет от ковид, който не може да болести човек с Covid-19. Според специалистите ще са нужни два-три месеца, с цел да станат ясни резултатите от лекарството.

Първият човек, който получи от пробното лекарство е 43-годишната Дженифър Холър. ИТова е невероятна опция да направя нещо толкоз значимо за всички “, - декларирала дамата пред представител на Асошейтед прес.

Изпитания на нови ваксини се правят още в Китай, Германия, Франция, Италия, Испания и други страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР