По 300 евро на лично умъртвен пациент получавал от мафията

...
По 300 евро на лично умъртвен пациент получавал от мафията
Коментари Харесай

Италианската мафия дава на фелдшери и медицински сестри по 300 евро за умъртвен пациент

По 300 евро на персонално убит пациент получавал от мафията „ медицинският брат “ Давиде Гарофало, който до през вчерашния ден обслужвал една от колите за спешна помощ на болница край втория град на Сицилия – Катания. Парите му ги давали хора на ширещите се там кланове на коза ностра „ Мацаля – Тоскано – Томазело “ и „ Сантанджело “, които на процедура управляват погребалните бюра в региона, написа "Монитор ".

След като прибирали обезпечената от „ медицинския брат “ плячка, техните сътрудници се обаждали на фамилиите на придалите богу дух хора, че трупът е при тях. Което съгласно неписаните локални закони означавало, че погребението би трябвало да бъде предоставено на въпросните бюра, освен това против много солена сума пари – от 3000 евро нагоре!

Вчера четиридесет и две годишният Давиде Гарофало бе задържан с обвиняването, че е предизвикал насилствената гибел на най-малко трима души като е работил за сметка на проведената престъпност. Става дума за безнадеждно заболели хора, които били изписвани от болничното заведение, с цел да изкарат последните си дни със фамилиите и които били поверявани на медицинския служащ да ги придружи с колата за спешна помощ до домовете им. По време на траялото повече от година разследване обаче магистратите от Катания открили, че при последното пътешестване на тримата нещастници – бабичка, дъртак и 55-годишен мъж - те били умъртвявани тъкмо от техния „ ангел страж “. Тоест от Давиде, който на бърза ръка инжектирал във вените им въздух и след броени мигове те почивали от емболия.

Иначе прокуратурата в Катаня продължава да работи по още близо 50 случая на възможна насилствена гибел, породена в колите за спешна помощ на спешна помощ в региона. Засега в регистъра за последствени са вписани две лица, само че съгласно източници от правосъдната палата в огромния град напълно скоро описът щял да набъбне много. Любопитен е фактът, че магистратите започнаха да разплитат ужасната история след разкрития на кореспонденти на известното телевизионно предаване „ Хиените “. Покаял се мафиот бе декларирал пред тях, че екипите на колите за спешна помощ в Катания и региона били назначавани от коза ностра против обещанието да й обезпечават колкото се може повече трупове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР