По 23 депутати средно липсват от работа всеки месец без

...
По 23 депутати средно липсват от работа всеки месец без
Коментари Харесай

По 20 депутати се скатават от работа без причина

По 23 депутати приблизително липсват от работа всеки месец без основателна причина.

Това демонстрира информация за неизвинените отсъствия на избраниците в уеб страницата на Народното събрание за последните 12 месеца.

Като се има поради, че народните представители заседават по три дни в седмицата или 12 дни в месеца, излиза, че всеки ден приблизително по двама пратеници на народа се скатават от работа, без да имат опрощение за това, отбелязва dnes.bg.

278 са общо неизвинените отсъствия на 240-те депутати за една година - от предишния юни до май 2018 година, демонстрира справката на Народното събрание. В тази численост влизат както отсъствията от пленарните съвещание, по този начин и от работата на парламентарните комисии.

Сред отсъстващите без причина има депутати от всички парламентарни групи, а измежду някои от тях са и водачите им.

През ноември от съвещанията липсва и цяла парламентарна група - тази на Българска социалистическа партия. Тогава социалистите напуснаха пленарната зала в символ на митинг против изгонването на лидерката си Корнелия Нинова, а малко по-късно поради това бе отхвърлен ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев.

В правилника на Народното събрание е записано, че "народният представител е задължен да участва на съвещанията на Народното събрание и на комисиите, в които е определен. Народен представител, на който се постанова да отсъства по уважителни аргументи от съвещание на Народното събрание или от съвещание на комисия, авансово уведомява ръководителя на Народното събрание, надлежно ръководителя на съответната комисия.

За неуредените въпроси в правилника се ползват Кодексът на труда и Кодексът за обществено обезпечаване, в случай че това опонира или е несъвместимо с ситуацията на народните представители, написа в разпоредбите за работа на депутатите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР