По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и

...
По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и
Коментари Харесай

Борисов ще прави тол системата държавна, ако не стартира в понеделник

По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лева дневно губим. Ако в понеделник не започва след 2-годишни кански старания, които водим, имаме подготвеност, ще създадем от страната. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който участва на афициалния старт на ремонта на бул. " Васил Левски " във Варна, съгласно Радио " Фокус " -Варна. " Това е безумство при този трафик поради съзнателно обжалване губим по 1,5 млн. дневно. Представете си, която отива директно единствено в пътната инфраструктура, непосредствено в АПИ за преасфалтиране, мостове, за " Хемус ", за тунела под Шипка. Просто, в случай че и този път не успеем, вършим я държавна и почваме да построяваме. Тогава над 3,5 тона, тези, които в действителност най-рушат пътищата, те ще заплащат най-вече. Няма никакъв проблем за елементарния човек ", разяснява Борисов. От думите му не се разбра, за какво тъкмо в понеделник ще се премине към вероятно одържавяване на плана.

Решението за построяването на тол системата, с която товарните превозвачи би трябвало да заплащат пътни такси за прекосяване през автомагистралите, беше взето още през 2015 година - при втория кабинет " Борисов ", само че пътната организация не съумява да докара публичната поръчка до дъно поради непрекъснати обжалвания. Тол-таксите ще имат друга цена съгласно това в кой час на деня се употребяват автомагистралите. Логиката на това е, че по този начин ще се подтикват товарните превозвачи, поради които главно се вкарва системата, да минават през България в часове отвън пиковите.

Поръчката за създаване на тол системата бе оповестена за първи път през април 2016 година Пред Комисията за защита на конкуренцията са формирани общо 14 производства по тъжби против актове, дейности, бездействия на възложителя. Пред Висшия административен съд са формирани 11 производства по актове на антимонополното ведомство.

Министерството на районното развиване се закани да сезира способените органи за жалбите по процедурите за построяването на тол система и ще внесе срещуположен веществен иск за пропуснати изгоди.

Разширението на бул. " Васил Левски " в град Варна цели да облекчи трафика в морската столица и към курортите. " Не желаеме да позволяваме това, което се случи в Бургас – Автомагистрала " Тракия " влезе в самото сърце на града и по-късно няколко години вършим обходи, с цел да можем да оправим трафика в града ", сподели Борисов. Той добави, че във Варна ще бъде изработен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището, стартира рехабилитация на три булеварда в кв. " Аспарухово ", а построяването на кампус към Математическата гимназия в града е различен общ приоритет на общината и на държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР