По 2 400 евро ще получава всеки жител на Букурещ

...
По 2 400 евро ще получава всеки жител на Букурещ
Коментари Харесай

Букурещ раздава по €2400 за нов автомобил

По 2 400 евро ще получава всеки гражданин на Букурещ при покупката на нов автомобил, с който заменя остарелия си, оповестяват румънски медии, представени от вестник " 24 часа ".

За приемане на сумата има две условия - би трябвало да върнат остарялата си кола за преработване и не трбява да имат отговорности към общинската хазна.

Всички румънци получават по 1 400 евро при покупка на нов автомобил и тази стратегия работи още от предходната година. Към тази сума Букурещ прибавя по още 1 000 евро.

Бонусът при покупка на електрически автомобил пък е 10 000 евро, а за хибрид - 4 400 евро. В Румъния има общо 55 станции за зареждане на коли с ток, от които 22 са в Букурещ. В румънския фонд за запазване на околната среда, от който идват помощите, се натрупат пари продажбата на нездравословни излъчвания, както и таксите, които се събират по екозаконите.

В България, която има най-стария авто парк в Европа - приблизително по 10,7 години, няма никакви облекчения при покупка на нова кола, която да размени по-старата и по-замърсяваща. Точно обраното - посредством данъчната система страната " санкционира " тези, които карат по-чисти и безвредни коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР