По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в

...
По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в
Коментари Харесай

Борисов: По 19 млн. лв. на ден струва това шоу в парламента

По 19 млн. лева дневно коства това шоу в Народното събрание и е хубаво, че го закриха, тъй като щяхме да банкрутираме. Това съобщи министър председателят в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук за края на 45-ия парламент. 

" Ще ми се най-после да загатна и няколко неща от политическата конюнктура. За разлика от другите, може да ми е мъчително, да ми е жалост, да съм обезпокоителен от това, което следя. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година основава и най-после го изпрати в Народното събрание ", сподели още Борисов.

Той обърна внимание, че миналите избори костват 150 млн. лева " За 8 работни дни, тъй като си провалиха едно съвещание, излиза, че работата на тези хора коства 18. млн. и 750 хиляди лева По 19 млн. лева дневно коства това шоу в Народното събрание. Хубаво е, че го закриха, тъй като с това шоу щяхме да банкрутираме ", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява, че в този момент отначало ще се похарчат милиони за избори. Той обаче благодари на Народното събрание за две неща, които е направил - Изборният кодекс и Air policing. 

Борисов уточни, че страната ни ще бъде включена в програмата за цифров зелен документ още при стартирането му на 1 юни.  " Целта на този цифров документ не е да затрудни или да има неравноправие, или да препятства. България е една от първите страни в Европейския съюз, осъществила услуга за издаването на документи и даване на тестови данни в общоевропейската база данни. В резултат на това на 7 май към този момент бяха осъществени сполучливи първични проби за съгласуемост на българския изразителен цифров зелен документ със системите на Швеция, Австрия и Румъния. България сполучливо употребява и валидира данните на останалите страни в Европейския съюз. На 14 май следва приемателно тестване. И след приключването му България ще бъде една от първите страни в Европейския съюз, включена е програмата за цифров зелен документ още при стартирането му на 1 юни. Моля, служебният кабинет да има това поради, защото периодите са доста значими ", сподели още министър председателят в оставка. 

По думите му, Европа е най-хубавото място за живеене и най-демократичната организация, която може да работи. Затова всички ние от вчерашната среща на страните членки за наслада постигнахме в Порто исторически триумф, сподели Борисов във връзка двудневната Среща на върха, която се организира в Порто. 

" За първи път постигнахме явен ангажимент на водачите на страните от Европейски Съюз, на Европейска комисия, Екологичен потенциал и всички обществени сътрудници, които подписаха Споразумението за обществения ангажимент от Порто. Важно е да кажем какво е Планът за деяние на Европейския дирек за обществени права. Той има три акцента. Първият е до 2030 година минимум 78% от популацията на възраст от 20 до 64 години да бъде заето и да има работа. Второ, минимум 60% от всички пълнолетни лица да вземат участие в най-малко едно образование за цифрови умения през годината. Трето, броят на хората в риск от беднотия и обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 млн. до 2030 година ", добави министър председателят в оставка. 

Според Борисов, COVID-19 е дал тласък за трансформацията на метода, по който би трябвало да образоваме децата и на това по какъв начин да подпомогнем на възрастните, с цел да не изпаднат от пазара на труда. " Това са доста значими неща, които се надявам и за в бъдеще да бъдат продължени ", добави той.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР