По 15 години затвор при първоначален строг режим получиха двамата

...
По 15 години затвор при първоначален строг режим получиха двамата
Коментари Харесай

По 15 години затвор за двамата цигани, убили брутално офицер от Белослав

По 15 години затвор при първичен непоколебим режим получиха двамата арестувани за убийството на 80-годишния офицер Георги Добрев от Белослав, съобщи "Фокус ".

Делото стартира тъкмо в 10.30 часа във Варненския областен съд и завърши за 30 минути. Обвиняемите роми Митко Иванов и Деян Валентинов, надлежно на 23 и 20 години, признаха виновността си и желаеха да не се изслушват очевидци и движимости лица. В пледоарията си, един от юристите на подсъдимите посочи чистото правосъдно минало на двамата мъже, както и това, че признават виновността си и съжаляват за стореното.

В съда стана ясно, че на 24 януари 2019 година двамата мъже са влезнали в дома на убития възрастен мъж с желанието да го оберат, откакто няколко дни по-рано са направили обир от вкъщи му, от който са взели сумата от 900 лв. и спестовна карта на ДСК.

Във вечерта на нападението, двамата мъже, които деликатно са проучили навиците на индивида, са нахлули в домът му към 2.00 - 3.00 часа сутринта. Последвало сборичкване, при което 80-годишният Георги Добрев е бил грубо пребит, удрян с нож по главата и най-после намушкан 4 пъти с ножица в шията. Мъжете съумели да откраднат сумата от 8000 лв., която по-късно изхарчили за хазарт.

В рамките на досъдебното произвеждане и двамата мъже са признали виновността си.

Пред съда Деян Валентинов и Митко Иванов показаха страдание за закононарушението, което са направили и помолиха за по-ниско наказване.

Съдът присъди 15 години затвор при първичен непоколебим режим, както и това, че двамата наказани би трябвало да заплатят солидарно сумата от 8000 лева, която е била открадната от вкъщи на възрастния човек, а по този начин също и сумата от 50 000 лв. за нанесени неимуществени вреди на околните на убития.

Синът на убития Илиян Добрев съобщи, че присъдата е безпределно неудовлетворителна и че ще я апелира в Апелативен съд. Друг непосредствен на фамилията разяснява, че такова закононарушение може да бъде изплатено единствено с кръв.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР