По 1000 лв. глоба получиха четирима младежи за това, че

...
По 1000 лв. глоба получиха четирима младежи за това, че
Коментари Харесай

Заради таралежи четирима отнесоха глоби от по 1000 лв

По 1000 лева санкция получиха четирима младежи за това, че са хванали 5 таралежа, които са от предпазен тип животни и са под протекция.

Пазарджишкият Окръжен съд даде на Георги Николов, Васил Георгиев, Коста Тодоров и Димитър Василев минимална парична глоба, откакто съдията по делото Александър Александров одобри, че са се разкаяли за стореното и че са с ниски приходи и отсъди размера на наказването да е 1000 лева Четиримата - на възраст 20, 22, 23 и 27 години от пловдивското село Ягодово, от гр. Съединение и двама от пазарджишкото село Цар Асен, бяха хванати на 21 март тази година на черен път сред селата Пищигово и Черногорово, написа "Монитор ".

Полицейски патрул се усъмнил какво прави толкоз късно (около 23 ч.) в полето лек автомобил БМВ с кърджалийска регистрация. Органите на реда спрели за инспекция немското возило и, когато ревизирали багажника, вътре намерили чувал, в който били сгушени 5-те таралежа. Когато униформените ги попитали защо са им ежковците, с половин уста бракониерите изплюли камъчето, че може и да ги изядат. Тази версия обаче в правосъдната зала изрично бе опровергана от тях, като единият - Георги, съобщи, че кучето му хванало таралежите и те му трябвали, с цел да ги пусне в двора си вкъщи, с цел да ловят змии.

Всеки от четиримата изрази страдание за постъпката си. Прокурорът по делото Недялка Попова изиска да им бъде снета наказателната отговорност и изясни, че административното наказване в тази ситуация е от 1000 до 5000 лева Така ръководителят на правосъдния състав Александров им постанови по 1000 лева санкция. Таралежите пък още тогава са били предадени на чиновник от локалната Регионална ревизия за околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР