По 100 проби за коронавирус имат готовност да тестват четирите

...
По 100 проби за коронавирус имат готовност да тестват четирите
Коментари Харесай

По 100 проби за коронавирус дневно могат да изследват лабораториите у нас

По 100 проби за ковид имат подготвеност да тестват четирите лаборатории у нас. Това стана ясно на брифинга на Националния действен щаб в 17.30 часа.

Основните са Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания, ВМА и лабораториите в университетските лечебни заведения в Стара Загора и Варна.

По данни на шефа на НЦЗПЗ проф. Тодор Кантарджиев в България към момента няма позитивна проба за ковид. До 2 часа би трябвало да станат ясни резултатите на 39 души. Изследваните 10 проби през днешния ден са негативни.
 17 души под наблюдаване за ковид в Сливен
17 души под наблюдаване за ковид в Сливен

Те са се завърнали от Китай и Италия

Председателят на оперативния щаб против ковид ген.- майор Венцислав Мутафчийски уточни, че все още 799 са потвърдените случаи на ковид в Европа. Вече има регистрирани един случай в Северна Македония, 6 в Гърция, 6 в Хърватия и един в Румъния. В Италия пък са 655.

Мутафчийски заяви, че през днешния ден във ВМА са били признати трима душа, завърнали се от Италия, които са показали грипоподобни признаци. Техните резултати са част от тези 39, които се чакат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР