По 10 лева е превела една от големите застрахователни компании

...
По 10 лева е превела една от големите застрахователни компании
Коментари Харесай

Ще получат ли достойно обезщетение близките на жертвите от инцидента край Своге

По 10 лв. е превела една от огромните застрахователни компании на трима наследници на две от жертвите при злополуката край Своге предишното лято. Колко в действителност коства човешкият живот? Гост по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше Златина Стоянова от Асоциация за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП.

Злополука на пасажерите е наложителна застраховка, която би трябвало да бъде подписана от превозвача. Има дребен набор от документи и процедурата е относително опростена в това всеки обиден да потърси обезщетение, изясни Стоянова.
Златина Стоянова, Асоциация за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП: Има закрепена сума - 50 000 лева, която се изплаща в цялостен размер при настъпила гибел. Застрахователно сдружение " Бул Инс " отхвърли да заплати обезщетение, защото няма съгласно тях превозвачът е нарушил разпоредбите. 6 месеца издирваха някакъв документ, който не знам по какъв начин се назовава. Подадоха тъжба към Комисията по финансов контрол да прегледа случая и тя се произнесе, че има нарушаване и застрахователната компания би трябвало да преведе цялостния размер на компенсацията.
Стоянова е безапелационна, че нарушаването от страна на превозвача не касае наредбите, които уреждат връзките с потърпевши или близки на починали при ПТП. Ако превозвачът не е извършил някакви условия, това няма по какъв начин да обезсили застраховката.
Златина Стоянова, Асоциация за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП: За да е в действие, би трябвало да има постоянно платена застрахователна награда и да е настъпило застрахователно събитие. Абсолютно елементарна процедура, не разбирам за какво се случва това.
В диалога се включи и Стоян Проданов, изпълнителен шеф на ЗД " Бул Инс ", който изложи противоположна позиция по тематиката.

По думите му, компанията отхвърля да изплати застраховките, тъй като не е осъществяван публичен транспорт от компанията транспортьор.
Стоян Проданов, изп. шеф на ЗД " Бул Инс ": Това, което ни беше показано, е незадоволително за публичен транспорт - няма пътен лист, няма контракт, няма фактура. Смятаме за незадоволително потвърдено, че това пътешестване е с публичен темперамент.
Според Златина Стоянова обаче, пътен лист има, описът с пътуващите е съответно публикуван и те като възрастни хора, са си създали споделено пътешестване.
Стоян Проданов, изп. шеф на ЗД " Бул Инс ": Н сме излезли отвън периода, който постановява законът. Ако бъдат показани нужните доказателства, когато и да е ние можем да вземем решение за погашение на обезщетение. Когато има толкоз разнообразни мнения, съдия може да бъде само съдът.
Проданов е безапелационен, че изказванието за липса на финансов запас от сдружението, е смехотворно и за последните 10 години компанията е платила сума в размер на милиард за компенсации.

За първи път ми се случва да попадам в сходна обстановка, досега не е имало никакви разногласия за погашение на застраховка за гибел при ПТП, разяснява от своя страна Златина Стоянова.
 Изплатиха по 10 лева обезщетение за жертвите на злополуката край Своге Изплатиха по 10 лева обезщетение за жертвите на злополуката край Своге
Близки на жертви при автобусната злополука край Своге са получили компенсации от по 10 лв. за умрял. Застрахователят "Бул Инс " изясни, че компанията...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР