Плюсове от мярката 60/40 има. До края на месеца ще

...
Плюсове от мярката 60/40 има. До края на месеца ще
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати: Мярката 60/40 трябва да се промени час по-скоро

Плюсове от мярката 60/40 има. До края на месеца ще изчакат членовете на Националния съвет за тристранно съдействие, с цел да се видят изгодите и минусите от икономическата мярка, каято трябваше да бъде в помощ на засегнатите от епидемията от COVID-19.
Сбилжаване на разграничителните линии сред бизнес и синдикати, само че и още различия. Мярката 60/40 продължава да е съществена причина за разногласия.

Нашата рецензия е, че финансирането се забави, без значение от упованията за бързи периоди, само че натоварването в Агенцията по заетостта и Национален осигурителен институт в действителност е голямо.

Като цяло мярката работи, по тази причина тя ще бъде продължена, уповавам се и модифицирана в тези два основни бранша - туризъм и превоз, добави президентът на КНСБ.

Мярката 60/40 работи, само че тя би трябвало да бъде модифицирана и това да се случи до края на този месец, с цел да стартира да работи по-адекватна мярка от началото на юли, безапелационен беше Васил Велев от АИКБ.

По думите му досега тя има обсег 5%.

Относно изплащането по нея той съобщи, че това даже не е най-голямото закъснение, защото по другите ограничения също има закъснение. Антикризисните заеми сега също не са годни, не може да се кандидатства по тях. Изпълнението по стратегия " Конкурентоспособност " клони към нула, същото е с подпомагането на дребния и междинния бизнес, счита Велев.

" Ние предупредихме, че мярката 60/40 няма да има задоволителен обсег в този тип и това се случи. Не може да се чака и да се цели с една мярка неработещият да живее по-добре от работещия. Добрата вест е, че има обявено надграждане от първи юли ", уточни още ръководителят на АИКБ.

Велев още веднъж уточни, че е неприемливо за безработните на заплащат работещите, а това стана мотив за препирни в ефир сред него и Димитров. Според ръководителят на КНСБ има доста по-важни ограничения, които заслужават внимание.

Председателят на АИКБ изрично акцентира, че към този момент навлизаме в четвъртия месец от рецесията и изплащането на финансовите помощи за бизнеса би трябвало да се форсира.

Очакваме 80/20 да стане факт час по-скоро, добави и президентът на КНСБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР