Плувният шампион Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели бронзов

...
Плувният шампион Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели бронзов
Коментари Харесай

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Плувният първенец Антъни Иванов, който през 2017 година завоюва бронзов орден на международното състезание за юноши и девойки в Индианаполис, избра Благоевград за подготовката си за иден шампионат в Гърция. В продължение на две седмици, българинът, представящ почтено страната ни пред света, се приготвя интензивно в закрития плувен басейн в Семеен кодекс „ Пирин “ в Благоевград. „ Избрах Благоевград, тъй като базата тук в действителност е доста добра. Не са доста градовете в България, които могат да се похвалят със закрити 50-метрови басейни. “, разяснява Антъни Иванов. Той акцентира, че басейни като този в Благоевград са нужни за насърчаването на децата към спорта. „ Плуването е един доста добър метод те да се развият отсега нататък “, разяснява още Антъни Иванов.

Плувният басейн в Благоевград действа от 2015 година. Той бе построен, в резултат на целенасочената политика на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов, във връзка с развиването на спорта в града. В басейна се организират държавни шампионати и интернационалните надпревари.

В закрития плувен басейн в Благоевград е конфигурирана компютърна система, която контролира температурата на водата и я поддържа към 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специфична система за разчистване на оборудването и контейнер с съдържимост 1000 куб. м.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР