Плувният маратон в Бургас ще се проведе на 9 юли

...
Плувният маратон в Бургас ще се проведе на 9 юли
Коментари Харесай

Петър Стойчев ще бъде специален гост на плувния маратон на остров Св. Анастасия

Плувният маратон в Бургас ще се организира на 9 юли /събота/ от остров Св. Анастасия до Моста.

До момента има записани 60 плувци от цялата страната. В конкуренцията ще има и интернационално присъединяване. Разстоянието, което плувците би трябвало да преплуват по права линия, е 6400 метра в открити води. Това прави маратона сложен и провокационен за всички участници, оповестяват от Общината в града.

Специален посетител на надпреварата ще бъде Петър Стойчев, взел участие на четири олимпиади – в Сидни, Атина, Пекин и Лондон. Сред най-хубавите му достижения са 11 поредни международни купи в плувния маратон, международен връх за най-бързо преплуване на Ламанша, повторен международен първенец по плуване в ледени води, както и 25 км в открити води в Шанхай.

Петър Стойчев стана първият българин, определен в Техническия комитет по плуване на ФИНА. Той е измежду 13-те експерти от целия свят, които ще вземат решение най-ваните въпроси в плуването.

Това е самопризнание за дългогодишната история на бургаския плувен маратон, проведен от Община Бургас в партньорство с „ Морска администрация “, Флотилия бойни и спомагателни кораби - Военноморски сили, РД „ Гранична полиция “, „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, „ Пристанище Бургас “ ЕАД, Рибарско населено място „ Ченгене скеле “, Плувен клуб „ Метропол “, общински и държавни институции.

В маратона могат да вземат участие всички поданици и посетители на град Бургас, навършили 16 години, минали прелиминарен медицински обзор, който ще се извърши в деня на надпреварата.

Всички искащи да вземат участие би трябвало да се явят на 9 юли в 07:30 ч. на Морска гара - Бургас за регистрация, инструктаж, медицински прегледи и превозване до остров Света Анастасия. Стартът ще бъде даден от острова в 09:30 ч., а финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста, където ще бъде и награждаването в 12:00 часа.

С оглед сигурността на състезателите, по време на маратона ще бъде обезпечен реанимационен екип по вода и водолазен екип, както и избавителни средства на МА, Военноморски сили, „ Гранична полиция “, риболовен лодки и джетове, които ще съпровождат участниците по целия маршрут.

Община Бургас е планувала парични награди за състезателите над 45 години.

При неприятни атмосферни условия Община Бургас си резервира правото да анулирани старта на маратона с оглед сигурността на състезателите по време на проявата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР