Плувкинята Диана Петкова остана на девет стотни от медал на

...
Плувкинята Диана Петкова остана на девет стотни от медал на
Коментари Харесай

Диана Петкова: Много се радвам, че имах шанс да съм част от младежката Олимпиада

Плувкинята Диана Петкова остана на девет стотни от орден на младежката Олимпиада в Буенос Айрес. Възпитаничката на Ботко Трендафилов финишира шеста на 50 метра свободен жанр. Ето по какъв начин пловдивчанката разяснява представянето си пред BGswim.com.

 Седем българи застават на старт през днешния ден на младежката Олимпиада в Буенос Айрес
Седем българи застават на старт през днешния ден на младежката Олимпиада в Буенос Айрес

С максимален интерес се чака финалът на смесените двойки в акробатиката

За представянето си

Доволна съм от надпреварата, подготвях се за край и това беше задачата ми. Направих го и няма причина, заради която да не съм задоволена. Може би упоритостта за орден, която се появи след полуфиналното ми плуване, ме накара да се замисля дали не желаех повече от Oлимпийските игри.

Реално бях напълно близо и с малко повече шанс щях да съм на стълбичката, само че в последна сметка надскочих задачата си.

Състезанието е в много необичайно време - организира се през месец октомври и към момента не съм схванала дали е началото или края на сезона. Това изиграва голяма роля и върху представянето на другите плувци.

За насъбрания опит и самочувствие

Радвам се, че към този момент съм уверена и в международния хайлайф на спринтьорките в моята възраст. Въпреки преимуществата, които имат като благоприятни условия за лагери и възобновяване, те не са нищо повече, нито от мен, нито от останалите български плувци.

Трябва да се научим да вървим с гордо вдигнати глави, уверени и умерено, с цел да съумяваме да осъществяваме тренировките си.

Благодарностите

Страшно признателна съм и на хората, които стояха будни до късно, с цел да гледат и треперят дружно с мен на стартовото блокче - на фамилията ми, че не спря да има вяра и най-много на треньорът ми Ботко Трендафилов, който съумява да ме поддържа, укорява, приземява и да ме бута напред по едно и също време.

Радвам се, че потвърдих че заслужавам треньора си на съревнование с мен и не съм състезателят с " неголеми упования за положително показване ", както една Госпожа се беше изразила и в никакъв случай няма да не помни.

Всички български плувци (Василики Кадоглу, Йордан Янчев и Тихомир Тодоров) и спортисти дадохме всичко от себе си и има какво да учим още.

За олимпийския дух

Пожелавам на всички дребни спортисти да имат такова прекарване като юношески Олимпийски игри. Обстановката, духът, сплотеността, преживяването да видиш по какъв начин всички ръкопляскат когато някой влезе с орден в столовата. Всичко е доста друго, духът е на напълно друго равнище. Всички се забавляват и поддържат. Страхотно преживяване. Много се веселя, че имах късмет да съм част от тези игри.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР