Плувецът на Вихрен- Сандански Петър Мицин спечели титлата на 400

...
Плувецът на Вихрен- Сандански Петър Мицин спечели титлата на 400
Коментари Харесай

Плувецът на Вихрен Петър Мицин стана световен шампион за юноши в Израел

Плувецът на " Вихрен " - Сандански Петър Мицин завоюва купата на 400 м свободен жанр на международното състезание по плуване за юноши в Нетаня (Израел). Златният орден е исторически за България, защото е първи в плуване в басейн.

Мицин, който е международен рекордьор в дисциплината в тази възраст, приключи за 3:46.49 минути на финала. Той поведе след първите 100 метра и не изпусна първото място до края, съобщи dnevnik.bg.

В последните 50 метра италианецът Алесандро Рагаини опита офанзива, само че остана втори на 0.17 секунди зад Мицин. Бронзът отиде при Филипо Бертони от Италия, който приключи на 2.24 секунди зад първенеца.

По-рано през днешния ден 18-годишният българин даде и най-хубаво време в сериите с 3:50.52 минути. Това е пети златен орден за Мицин от огромно състезание през лятото.

Той завоюва общо три европейски трофеи при юношите в Белград - на 200, 400 и 800 м св. жанр, а по-късно стана и европейски първенец за младежи в Дъблин. Медалът му е трети за България от международни шампионати при юношите след бронза на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай през 2017 и третото място на Йосиф Миладинов на 50 м бътерфлай. На международното в Израел Мицин ще взе участие в още три дисциплини - 200 и 800 м св. жанр, както и 200 м бътерфлай.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР