Плувец от Русе покорява рекорди и благотворителни каузи с плуване.

...
Плувец от Русе покорява рекорди и благотворителни каузи с плуване.
Коментари Харесай

Русенец подобри световен рекорд с благотворителна кауза

Плувец от Русе покорява върхове и благотворителни дела с плуване. Теодор Цветков нападна най-хубавото достижение в света за най-дълго плуване в езеро, изминавайки 220 км за 84 часа в езерото " Липник “ край Николово, с цел да подкрепи основаването на просветителна платформа за деца с увреждания, оповестява Българска национална телевизия.

25-годишният Теодор Цветков редува 6 часа плуване с 6 часа отмора и рехабилитация всяко денонощие през последната седмица.

" Доказах на себе си, че мога да плавам 12 часа дневно, като счупихме върха за най-дълго плуване в езеро “, показа той.

 Русенец усъвършенства международен връх с благотворителна идея
А след жегите при започване на предходната седмица идва внезапно захлаждане и мощен вятър, които основават спомагателни компликации на Теодор.

" Най-трудно беше течението. Духа вятър, огромно неспокойствие, само че не се предадохме, дори и студено и вятър влизахме във водата, плувахме “, добави русенецът.
 Русенец усъвършенства международен връх с благотворителна идея
Все отново Теодор има и асистент в лицето на Мариян Гьоков, който е покрай него от самото начало.

" Насочвам го с каяка накъде да плува, почти се опитваме да държим една линия, а когато има потребност от нещо, му асистирам, като му депозирам вода, храна “, описа Мариян.

Паралелно с това братът близнак на Теодор – Валентин, пробягва 280 км.

" Почнах на Лесопарка да тичам, само че има доста огромна денивелация и оттова натоварих прекалено много колената си, и брат ми и русенски бегачи ме посъветваха да продължа бягането си в Русе, в Парка на младежта, сподели Валентин.

А самодейността на двамата братя е с благотворителна цел.

" Каузата е за създаване на онлайн интерактивна платформа, която подкрепя доста деца и хора в неравностойно положение”, добави Теодор.

" Тези деца заслужават еднакъв старт. Имат право да получават еднообразно обучение, като всички останали “, показа брат му Валентин.

Това не е първата сходна идея, в която те се включват. Теодор подкрепя лекуването на хора с онкологични болести, като преплува 30 езера през предходната година, а през 2018 година влезе в " Рекордите на Гинес “ за най-бързо преплуване на 10 км в езеро с една ръка, в помощ на построяването на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания в Русе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР