Пловдивското сопрано Соня Йончева възхити публиката на Театро Реал“ в

...
Пловдивското сопрано Соня Йончева възхити публиката на Театро Реал“ в
Коментари Харесай

Седем биса за бременната Соня Йончева в „Театро Реал“

Пловдивското сопрано Соня Йончева възхити публиката на „ Театро Реал “ в Мадрид. Бурните аплодисменти накараха бременната певица да се върне седем пъти на сцената на операта.

Програмата на Йончева бе формирана напълно от италиански песни и арии. В първата част преди антракта тя извърши камерни пиеси от Джузепе Верди. Енергията на бременната дама, геният й и чудесният синхрон сред нея и Антоан Палок, който <210> приглася на пиано, подлуди публиката и я накара да съпреживее надълбоко всяко едно от осъществяванията.

Интензивността на “Il tramonto ”, леките украси на “Ad una stella ” и легатото пеене “In solitaria stanza ” демонстрираха, че гласът на Йончева владее и най-големите тънкости в осъществяването на творбите.

Във втората част на рецитала бяха показани произведения на Джакомо Пучини, а след бисовете певицата извърши още четири мелодии с гласа си.

Една от най-големите звезди на международната опера ще продължи да радва феновете си в „ Пиратът “ на Белини, където ще изиграе ролята на Имоджене. Там българското присъединяване е допълнено от нейния брат Марин Йончев в ролята на Итулбо и Владимир Стоянов като Ернесто.

На рецитала в „ Театро Реал “ участваха и най-близките на българското сопрано - брачният партньор <210>, венецуелският диригент Доминго Хиндоян и синът им Матео. В момента солистката на Метрополитън Опера в Ню Йорк чака момиченце.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР