Пловдивското и българското плуване понесоха тежка и невъзвратима загуба, след

...
Пловдивското и българското плуване понесоха тежка и невъзвратима загуба, след
Коментари Харесай

Тъжна вест! Легенда на българския спорт почина на рождения си ден

Пловдивското и българското плуване понесоха тежка и невъзвратима загуба, откакто през днешния ден умря един от великаните на треньорския поминък Димитър Дръндаров-Дръндара. Напусна ни на 81 години, точно на рождения си ден. 

Димитър Дръндаров е подготвил над 40 майстори на спорта. Между тях титани като братя Петър и Валентин Кочанови, Нина Рангелова, Валентин Серафимов, Иво Коларов. Все потвърдени кроулисти, оповестява " Bgswim ".

В професионален проект се родее с плувни великани като Алекси Алексиев (Папата), Антон Митров (бате Тони) и Стефан Попов (Замората).

Научава се да плува на река Марица. Учител е брат му. Първо се възпламенява по спортната гимнастика, само че откакто изкарва плувен курс на Черно море, схваща, че неговият спорт се споделя плуване.


Става треньор през 1973 година, когато в спортното учебно заведение в Пловдив е открита спортна паралелка на плувците. Работи в учебното заведение до 1994 година

После ориста го изпраща в Турция и Гърция, където също реализира знаменателни триумфи.

Един от най-обичаните треньори по плуване. С мил темперамент, работар, натурален и непосредствен.

С Димитър Дръндаров си отиде една ера в българското спортно плуване. Той несъмнено бе част от самата история и тя няма да го не помни.

" Петел " изрича своите съболезнования на околните и роднините на Димитър Дръндаров! Мир на праха му!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР