Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев приковава вниманието на феновете

...
Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев приковава вниманието на феновете
Коментари Харесай

Битката за Пловдив, епизод №108: Зрелището е гарантирано!

Пловдивското дерби сред Локомотив и Ботев приковава вниманието на почитателите през днешния ден. Сблъсъкът е черешката на тортата в програмата на междинния 18-и кръг на Първа лига.

Двата отбора са в разнообразни изходни позиции. " Смърфовете " не можаха да победят слабака Верея и изостанаха от съперниците си в борбата за Топ 6. Ботев обаче сподели доста мощен футбол против Берое в Битката за Тракия и завоюва с гръмкото 4:1, като се приближи единствено на точка от заралии и към този момент самоуверено гледа към третото място.

 Ботев (Пловдив) нападна Локомотив със състава, разгромил Берое
Ботев (Пловдив) нападна Локомотив със състава, разгромил Берое

Вижте групата на тима

Треньорът на Локо Бруно Акрапович има проблем с неналичието на типични крайни бранители и още веднъж ще заложи на скица с трима централни бранители.

Изборът на босненския експерт ще падне върху Асен Георгиев, Стивън Езе и Димитър Везалов. Добрата вест за " смърфовете " е, че Анте Аралица изтърпя наказването си и ще води офанзивата, подкрепян от Вилим Посинкович и Бирсент Карагерен.

 Промени в състава на Локомотив преди Битката за Пловдив
Промени в състава на Локомотив преди Битката за Пловдив

Три корекции, спрямо мача против Славия

Наставникът на Ботев Николай Киров още се колебае дали да пусне в титулярния състав капитана Лъчезар Балтанов, който в последно време не е в оптимална форма. Ако опитният халф остане на пейката, мястото му в средата на терена ще заеме Васил Шопов. Стивън Петков към този момент е възобновен, само че надали ще стартира от първата минута, а в ролята на централен нападател още веднъж ще е Антонио Вутов. Тодор Неделев, Густаво Афонсо и Серкан Юсеин водят люта борба с халфовете на Локомотив.

 Снимка 374976
Източник:

Мачът е по-голям за " черно-белите ", в случай че желаят да попаднат в първата шестица. Те завоюваха с 1:0 първото дерби за сезона и сигурно се надяват да повторят триумфа си.

Ботев пък може още през днешния ден да се изкачи на трето място, в случай че победи градския си противник, а Берое сбърка в семейството си на Черно море.

 Рекорд в Дербито на Пловдив още преди старта на борбата
Рекорд в Дербито на Пловдив още преди старта на борбата

Пропаднала е среща сред двамата притежатели Христо Крушарски и Георги Самуилов

Общият баланс от досегашните 107 турнирни дербита сред Локо и Ботев е съвсем подравнен: 39 победи за " смърфовете ", 30 равенства и 38 триумфа за " канарчетата ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР