Пловдивско семейство се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да

...
Пловдивско семейство се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да
Коментари Харесай

Родители отписаха детето си от пловдивска градина след няколко инцидента!

Пловдивско семейство се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да опише за издевателството, на който е подложено детенцето им в ДГ  "Светла ". Случката е от края на предходната седмица, ето и прочувствения роман: "Синът ми - след два случая на спукана глава, за които никой не знае и не е видял, че му тече кръв от главата, стигнахме до идващия и финален за мен случай в детска градина "Светла ".
Вземам си детето от тази градина и по този начин наречената педагожка ме посреща с усмивка и споделя "Ние отново ви посрещаме ранени " и споделя "Аз не съм била на промяна, обадете се на другата госпожа да ви изясни ", само че тя въпреки всичко знаела, че цепнатината на сина ми тъкмо под окото била от пясък.

Да уточня, синът ми ме посрещна с думите "Мамо, Ники ме удари с камък.... " Аз попитах от кое място този Ники (дете с доста психологични проблеми, което няма място там) е взел камък. Отговорът на госпожата беше - не е с камък, а с пясъчна ръка и по-късно се отдръпна.

Така, когато споделих това в правосъдна медицина, лекарката ми се изсмя - пясък. Всичко това го пиша, с цел да предпазя почтени деца, които родителите считат да запишат в ДГ "Светла " 2 б група.

Аз махам детето си от там. Простих веднъж за спукана глава, простих повторно за спукана глава. Простих на проблематичното дете; на учителките, които не си правят работата и на директорката, която, с цел да задържи едно проблематично дете наранява другите 20. Не сме единственото дете в групата със спукана глава, да уточня.

Трети път няма по какъв начин да простя разцепеното лице на сина ми. Господ го е опазил, че не е в окото, а е под него. Това, че шефът Людмила Тошева назначава педагози, които не си правят работата, заплашва живота на моето дете и това към този момент е прекомерно.

Да кажа още - имаме и лелка, която е с химатом на главата от това дете, имаме и дете което е със специфични потребности (глухонямо), което също проявява агресия към останалите. Никога не съм мислила, че има толкоз безотговорни хора с педагогическо обучение към 4-годишни мъничета. Бог да ги пази ", приключва прочувственото родителско писмо.

След като писмотопристигна в редакцията, кореспондент на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на детска градина "Светла " Людмила Тошева.

"Истина е, не мога да отрека, че едно от децата ни е по-буйно ", показа тя, само че незабавно разясни "Аз нямам правото да го диагностицирам ", визирайки намека на засегнатите родители, че момченцето е с голям брой душевен проблеми. Заради по-буйното държание на детенцето е разговаряно с майка му, която се съгласява да го води на съвещания с психолог. 

"Наистина, родителите не го харесват, само че аз не мога да го изгоня ", безапелационна е Тошева. За реакцията на бащата, който съобщи за Plovdiv24.bg , че не желае да пусне сина си на градина, тя разяснява, че е прав за себе си. 

"Поемам виновността, че колежката е позволила удари, само че самият той се държа доста грозно и унизително. Първо, саморазправи се с детенцето (Ники), саморазправи се с младата учителка на групата, пробвах да го накарам да решим казуса, само че той почнал да вика: Няма да си оставя детето, до момента в който този паразит е тук, вие за нищо не ставате. Недопустимо е огромен човек да се нахвърля 4-годишно дете. " 

Последвал нов диалог с майката на проблематичния хлапак, дамата е склонила да направи крачката и да реалокира детенцето си в друга градина, описа директорката.

"Едно пренасяне обаче не взема решение казуса, а единствено го трансферира. Всеки е прав за себе си - аз, те и майката, която се съгласи, с цел да спре издевателството, да реалокира детето си ", завърши разказа си Людмила Тошева.

"Моята реакция е изцяло естествена. Този проблем не може да бъде решен ", разяснява за Plovdiv24.bg и бащата на битото дете. Мъжът е безапелационен, че той също ще реалокира сина си. 

"Това е безочливост, която би трябвало да бъде спряна. В тази група са назначени млади учители, които не могат да си правят работата, децата им се качват на главата, а другите родтели си мълчат. Трябва ли децата да се осакатяват? ", съобщи още той и разкри, че към този момент е пуснал сигнал до просветителния инспекторат, обмисля да подаде недоволство и до прокуратурата. 

Plovdiv24.bg беседва с бащата, който не се опасява и не мълчи, когато става дума за живота и здравето на сина му. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР