Пловдивско семейство се бори за живота на сина си. Майката

...
Пловдивско семейство се бори за живота на сина си. Майката
Коментари Харесай

Семейство от Пловдив продава мартенички, за да помогне на болния си син

Пловдивско семейство се бори за живота на сина си. Майката Ирина създава мартеници и други украшения за да успее да покрие скъпоструващото лекуване на момчето, написа TrafficNews.

Макси е на 11 години и е диагностициран с детска церебрална парализа. След раждането си момченцето е било изоставено в дом от биологичните родители. По това време Ирина и Краси желаят да имат свое дете, само че опитите са несполучливи. Те вземат решение да осиновят Краси, когато е едвам на 4 месеца.

За страдание насладата е помрачена от тежка диагноза, която лекарите слагат на Макси месеци, откакто е осиновен - детска церебрална парализа.

" Съветът беше да оставим Макси още веднъж в дома, само че ние към този момент се бяхме привързали към него, и не можехме да понесем мисълта да оставим още веднъж, за повторно, детето в дом за сираци. Взехме може би едно от най-трудните решения в живота ни - да не го изоставяме, а да го обичаме и обгрижваме и да дадем всичко от себе си, с цел да победим доколкото е допустимо тежката диагноза ", споделя майка му.

Семейството е родом от Смолянско, само че се мести в Пловдив, с цел да може Макси да има достъп до лекуване, всекидневната рехабилитация и логопед.

" Болестта е мощна, тежка и доста упорита, само че ние ще я победим, тъй като сме дружно! Борбеното ни момченце посещава рехабилитации от 1-годишна възраст. Няма нищо, което да искам повече с изключение на да видя моето момченце да върви единствено, да може да играе, да може единствено да пие водичка и да се храни, а не да бъде прикрепен в инвалидната количка. Заради положението си, с изключение на по НЗОК, той посещава и платени лечения ", споделя Ирина.

Семейството обаче мъчно се оправя финансово поради всички разноски по здравните процедури и прехрана на Макси.

" Семейството ни няма опция да покрива разноските за спомагателната рехабилитация, а тя е извънредно значима и би трябвало да продължи, с цел да не стопира напредъкът на Макси. В момента терапиите, поради пандемията се организират в къщи. Тъй като непрестанно полагам старание за развъждането на Макси, не мога да работя. Въпреки това взех решение да създавам разнообразни сувенири и мартенички, с цел да мога да оказа помощ финансово за рехабилитацията на Макси ", описа още Ирина.

Който желае да си закупи мартеничка, може да ги прегледа и да преведе средства на ДСК сметка: BG47STSA93000015356284, Irina Veselinova Mladenova

Дарителска сметка Уникредит Булбанк: в лв. BG54UNCR70001521431391 ; в евро - BG70UNCR70001521431394
Максимилиан Красимиров Младенов

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР