Пловдивският университет стартира новата академична 2018/2019 г. със 136 магистърски

...
Пловдивският университет стартира новата академична 2018/2019 г. със 136 магистърски
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски“ открива 10 нови магистърски програми

Пловдивският университет започва новата академична 2018/2019 година със 136 магистърски стратегии, 10 от които са нови.

Пет са новите магистратури във Философско-историческия факултет на висшето учебно заведение. Първата е " Философия и литература “, напълно структурирана в синхрон с една от новите трендове да се приготвят фрагменти за сферата на хуманитаристиката. В рамките на два семестъра  студентите ще получат по едно и също време по-широка и по-задълбочена интердисциплинарна подготовка, която да им бъде от изгода за специалности в областта на филологическото, философското и гражданското обучение, за работа в медиите, неправителствените организации, издателствата и други Магистърската стратегия се управлява от Катедра " Социология и науки за индивида “, неин началник е гл. ас. доктор Валентин Аспарухов.

Към същата катедра е и друга нова магистратура - " Гражданско обучение “, с дълготрайност 3 семестъра. Тя е създадена като отговор на въвеждането на дисциплината " Гражданско обучение “ в образователния проект на междинните учебни заведения от 2020 година Експертите по гражданско обучение обаче ще бъдат нужни на всички места, където ще би трябвало да се взимат управнически решения, чийто залог е индивидът и неговите взаимоотношения в обществото.  Ръководител на програмата е доцент доктор Стойка Пенкова.

" Европеистика “ е интердисциплинарна 3-семестриална магистърска стратегия, артикул на съдействието сред социолози и адвокати от Пловдивския университет. Завършилите ще имат опцията с преимущество да се осъществят в държавните органи, осигуряващи европейските цели на България, в политическата система на страната, в европейските институции и администрация, в български и международни/европейски бизнес организации, в политическата публицистика, в мозъчни тръстове и Неправителствени организации. Ръководители на програмата са доцент доктор Тихомир Митев и доктор Пламен Нанов.

Два семестъра във разновидности по държавна поръчка и платено образование е магистърската стратегия " Православие – традиция и актуалност “. Завършилите могат да продължат образованието си в просветителна и научна степен " лекар “ в страната и в чужбина, да се осъществят като висококвалифицирани учители по вяра в държавни, общински и частни учебни заведения, да работят в общински звена и структури в региона на образованието, културата и филантропичните действия, да се осъществят като специалисти по проблемите на опазването и съхраняването на паметниците на църковното изкуство. Специалността се управлява от катедра " Теология “, началник на програмата е проф. д.т.н. Апостол Делипапазов.

Магистърската стратегия " Маркетингови проучвания: на практика приложения в бизнеса “ се учи в границите на 2 семестъра. В образователния проект са употребявани методологиите на водещи в международен мащаб маркетингови компании като GfK, Nielsen и други Магистратурата е съобразена с условията на Европейската система за трансфер на заеми (ECTS) и разрешава трансфер на заеми от други специалности и ВУЗ. Успешно приключилите могат да работят в маркетингови и проучвателен организации, в проучвателен отдели в обществената администрация и Неправителствени организации, както и в отдели по маркетинг и изследвания в огромни индустриални и финансови компании. Ръководител на програмата е доктор Светослав Славов.

Две нови магистърски стратегии разкрива и Биологическият факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “ – " Антропогенетика и потекло “ и   " Екология и запазване на екосистемите “ на британски език. Първата се предлага в два разновидността – 2 семестъра за експерти и 4 семестъра за неспециалисти. Дипломираните магистри по антропогенетика и потекло ще могат да се осъществят като биолози със характерни знания по генетика, антропогенетика, биологична и историческа генеалогия, разновидности и мутационни фактори, популационна генетика на индивида, компютърно моделиране в генеалогията и други в областта на общобиологичното знание и образованието. Ръководител на програмата е проф. д.б.н. Евгения Иванова.

Новият миг в магистърската стратегия " Екология и запазване на екосистеми “ е, че ще се учи 2 семестъра напълно на британски език. Насочена към две целеви групи: жители на Европейски Съюз, които приказват британски, и лица от страни отвън Европейски Съюз, говорещи британски, по тази причина всички университетски курсове са на този език. Ще ги водят експерти по екология и запазване на естествените екосистеми от Биологическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “, Аграрен университет - Пловдив, институтите на Българска академия на науките, Министерство на околната среда и водите, екологични консултантски компании и Неправителствени организации, което ще подсигурява адекватността на образователния развой. Ръководител на програмата е доцент доктор Гана Гечева.

Физико-технологичният факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “ открива три нови магистърски стратегии с напълно практическо приложение. Магистратурата " Учител по инженерни дисциплини “ с дълготрайност 2 семестъра се предлага по държавна поръчка и платено образование, в постоянна и задочна форма. Учебната стратегия обезпечава педагогическа подготовка на експерти инженери, което им разрешава да работят като учители по специалността, която са приключили. Ръководител на програмата е доцент доктор Желязка Райкова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР