Пловдивският университет Паисий Хилендарски ще приема в специалност Право без

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски ще приема в специалност Право без
Коментари Харесай

Пловдивският университет ще приема бъдещи юристи без изпити

Пловдивският университет " Паисий Хилендарски " ще приема в компетентност " Право " без кандидатстудентски изпити, взеха решение от ВУЗ-а. За образователната 2020/2021 година отпада явяването на изпити по " История на България " и " Български език " за бъдещите адвокати. Запазва се и задочната форма на образование.

Академичният съвет на ПУ " Паисий Хилендарски " на съвещание, провело се на 1 юни 2020 година, одобри следното балообразуване за кандидат-студенти за специалността " Право ": Сборът от утроената оценка от ДЗИ по предмета " Български език и литература " и утроената оценка от дипломата по предмета " История и цивилизация ". При изискване, че кандидат-студентът има ДЗИ по " История и цивилизация ", се утроява оценката от него.

При формиране на спортния бал на кандидат-студентите, чиято тапия за приблизително обучение е издадена преди въвеждането на ДЗИ и нямат оценка от ДЗИ по " Български език и литература ", за балообразуваща се взема оценката от зрелостния изпит по БЕЛ или от зрелостния изпит по просветителна подготовка, насочен към инспекция на компетентностите по БЕЛ.

Миналата седмица СУ " Климент Охридски " също разгласи, че приема на бъдещи адвокати тази година ще става с оценка от матурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР