Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" и Политехниката на Шенджен сключват днес

...
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" и Политехниката на Шенджен сключват днес
Коментари Харесай

ПУ и Политехниката на Шенджен откриват първия у нас китайско-български Център за професионално обучение

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски " и Политехниката на Шенджен подписват през днешния ден от 11:00 ч. контракт за основаване на Центрове за професионално образование в региона на телекомуникациите и осведомителните технологии. Новината заяви ректорът проф. доктор Запрян Козлуджов. Той и сътрудника му от одобрения китайски университет - проф. Синдон Джиа ще положат подписите си под контракта за съдействие в Заседателната зала на Ректората на ПУ "Паисий Хилендарски ".

След това те публично ще открият Центъра за професионално образование на Пловдивския университет и Политехниката на Шенджен в постройката на Ректората. Двете висши учебни заведения ще обменят положителни практики и информация за най-новите проучвателен постижения, ще провеждат лекции, лабораторни курсове, ще разменят предприемачески и културни визити. Професионалните просветителни центрове ще предизвикват студентския и преподавателския продан за да се проучат двете просветителни системи, с цел да се придобие по-цялостна визия за партньорската институция и да се "внедрят " нейните достижения, уточни проф. доктор Невена Милева, зам.-ректор на ПУ "Паисий Хилендарски ", която е основател и главен мотор на плана. Тя добави, че при започване на другата година се възнамерява откриването на реципрочния център в Политехниката на Шенджен. Начинанието се реализира със съдействието на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване.

"Ние знаем каква добавена стойност дава интернационалното съдействие на устойчивото развиване на висшето обучение. Затова Пловдивският университет взе участие в това основаване, което се надяваме да ускори интернационалното измерение и на двата университета и да способства за цялостния им прогрес ", безапелационен е ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски " проф. доктор Запрян Козлуджов.

Официално за представители на Професионалните просветителни центрове в двата университета са назначени проф. доктор Невена Милева и проф. Джиджън Джао, шеф на интернационалния офис на Политехниката на Шенджен.

Пловдивският университет поддържа дейни интернационалните контакти с съвсем всички европейски страни, Съединени американски щати и страните от Азия и Африка. Участва независимо или взаимно с други европейски университети в стратегии на Европейския съюз и в американски и швейцарски фондове за научни проучвания. Академичната общественост развива връзки и с висши учебни заведения от Европа, Русия и Близкия изток, посочи проф. Милева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР