Пловдивският театър ще открие фестивала „Сцена на кръстопът” със спектакъла

...
Пловдивският театър ще открие фестивала „Сцена на кръстопът” със спектакъла
Коментари Харесай

Драмата открива “Сцена на кръстопът“ в Пловдив с “Вампир“

Пловдивският спектакъл ще открие фестивала „ Сцена на кръстопът” със спектакъла „ Вампир” от Антон Страшимиров на 10 септември от 19 ч. Сценичният вид на една от най-забележителните драматургични произведения на Страшимиров е дело на Пламен Марков. В спектакъла вземат участие Венелин Методиев, Димитър Банчев, Добрин Досев, Ивана Папазова, Ирина Митева, Климентина Фърцова, Красимир Василев, Константин Еленков, Мария Сотирова, Марин Младенов, Патриция Пъндева, Радина Думанян, Симеон Алексиев, Стефан Попов, Стоян Сърданов, Стилиян Стоянов, Тодор Генов и Тодор Дърлянов. Към тях се се причислява гост-актьорът Владимир Солаков (познат от ролята на Каравелов във кино лентата „ Ботев). Сценографията е дело на Мира Каланова.

" Злокобна, страховита, мрачна, ужасяваща история. Кошмари, закононарушения, беди и боязън! Вратата на отвъдното се е отворила. Невинни жертви, опустошение и гибел. Злото е на всички места в света на хората. И ще се яви на всеки жив - „ в неизвестен ден, в неизвестен час… “, подобен анонс показва пиесата на Страшимиров.

Във " Вампир “ има две сюжетни линии. Любовният триъгълник сред младите – кметският наследник Жельо, сиракът Динко и Вела – е в основата на повествованието, само че омразата и съперничеството сред родителите на богатското кметско чадо и Велината майка е скритият механизъм, който задвижва историята в посоката, която Страшимиров е избрал да поеме в своето произведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР