Пловдивският съд пусна днес под гаранция от ареста серийния изнасилвач

...
Пловдивският съд пусна днес под гаранция от ареста серийния изнасилвач
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция серийния изнасилвач Пеньо Мангъров

Пловдивският съд пусна през днешния ден под гаранция от ареста серийния изнасилвач Пеньо Мангъров, който бе арестуван за следващо сходно посягане. Според прокуратурата 45-годишният мъж е отвлякъл и изнасилил млада жена.
Още по тематиката
" Ето я прителката ми, тук с мен. Живея с хубава жена, няма потребност да изнасилвам никого ". С тези думи " в кръга на шегата " Пеньо Мангъров, прочут още като Сашо Чешкия, изясни пред съда, че няма желание да се укрива от правораздаването, нито да извърши друго закононарушение, в случай че бъде променена мярката му за неотклонение, написа Trafficnews. За следващ път Окръжният съд в Пловдив не даде ход на разпоредителното съвещание по делото против него, откакто се оказа, че подсъдимият не е получил копие от обвинителния акт.

Магистратите се произнесоха по настояването за по-лека мярка за отклоняване. Прокурорът по делото Дилян Пинчев изиска актуалната мярка да бъде доказана, защото към момента са налице предпоставките за налагането ѝ. Според него и действието, и причинителят му се характеризират с висока социална заплаха. По делото има данни за още две девойки, които се оплакали от държанието на Чешкия. Не на последно място, той има и предходна присъда за полов тормоз.

" Прокурор Пинчев хубаво изиска огромна гаранция, само че не взима поради обстоятелството, че от две години съм в ареста не работя. Приятелката ми ме устоя ", изясни Мангъров и помоли за гаранция в размер, който може да събере - не повече от 5 000 лева След това той даде " мъжката си дума, че ще идва на всяко съвещание и ще се държи като честен жител ".

В последна сметка, съдът почете настояването на Пеньо Мангъров да бъде пуснат под гаранция, само че не и това за нейния размер. Причината за налагане на по-лека мярка е, че съгласно закона задържането под стража не може да продължи повече от година и половина, когато подсъдимият е упрекнат в тежко съзнателно закононарушение, какъвто е казусът с Чешкия. Магистратите се позоваха и на практиката на националните ни съдилища, както и на Европейския съд. Пеньо Мангъров ще би трябвало да заплати парична гаранция в размер 10 000 лева Освен това, съдът му наложи възбрана да напуща рамките на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР