Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля рецидивиста Георги Джевизов

...
Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля рецидивиста Георги Джевизов
Коментари Харесай

Пловдивският лекар, застрелял крадец, пак на съд

Пловдивският рентгенолог доктор Иван Димитров, който простреля рецидивиста Георги Джевизов в двора на къщата си, още веднъж се изправя пред Темида. На 18 юли т.г. той бе оневинен за ликвидиране при превишаване на рамките за неизбежна защита и получи 2 година условно за нелегално владение на револвер „ Валтер ” и 17 патрона. Прокуратурата и околните на жертвата са протестирали наказването. Делото е планувано за 5 ноември в апелативния съд в Пловдив.

„ Д-р Иван Димитров не е обжалвал присъдата си. Окръжните магистрати вярно го оправдаха, защото е работил в изискванията на неизбежна защита ”, съобщи пред „ 24 часа ” юристът му Георги Кутрянски.

Според събраните доказателства на 1 март 2018 година вечерта Джевизов по прякор Жоро Плъха влезнал в гаража на медика, с цел да краде. Бил е под въздействие на морфин. Д-р Димитров забелязъл, че помещението на двора свети, взел оръжието и слязъл да ревизира какво става. Апашът бил натрупал движимости на входа, приготвени за изнасяне.

„ Стой, полиция, легни на земята ”, извикал лекарят и създал изстрел във въздуха. Джевизов хвърлил нож и го ранил в крайници, а с железна табела го улучил по ръката. Тогава доктор Димитров стрелял по него. Куршумът попаднал в гърдите. Плъха съумял да се измъкне, минал към 200 м и се свлякъл върху капака на автомобил, паркиран до регионалната администрация в града. На идната заран го разкрил минувач, а на 3 март медикът бе арестуван. Арестът му провокира цивилен митинги, защото в началото брачната половинка на рентгенолога твърдеше, че Джевизов е атакувал дома им, в който е била и тя с двете малолетни деца. Впоследствие се оказа, че по това време са се намирали при родителите й в с. Крумово. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР