Пловдивският районен съд заседава по искането на прокуратурата в Сандански

...
Пловдивският районен съд заседава по искането на прокуратурата в Сандански
Коментари Харесай

В Пловдив гледат мерките на задържаните за грабежа в Роженския манастир

Пловдивският областен съд заседава по настояването на прокуратурата в Сандански за взимане на ограничения " задържане под стража " на четиримата, упрекнати за осъществяването на грабежа в Роженския манастир. Тъй като единият от тях Стефан Матеев е юрист, прочут на съдиите в Сандански, локалните магистратите си направиха отказ и по тази причина съвещанието се организира в Пловдив.

Пловдив

Стефан Матеев е и с обвиняване за държане на оръжие без позволение – в дома му е открит модифициран газов револвер. В автомобила му служителите на реда са намерили шапка с прорези за очите и две регистрационни табели, оповестени за търсене.

Според прокуратурата и очевидците, той е провел групата младежи за обира, дал им е тиксо, с което да вържат игумена на манастира, и им поръчал да му вземат телефона и всичките 16 охранителни камери в Светата обител.

Според обвиняването, на 18 септември четиримата са нахлули в Роженския манастир, с цел да търсят заровено богатство. За да си обезпечат успокоение, привели в безпомощно положение игумена. Двама от обвинените са малолетни възпитаници – на 16 и 17 години, а третият е незает юноша.
 ​Експерти от Министерството на културата са създали оглед в Роженския манастир ​Експерти от Министерството на културата са създали оглед в Роженския манастир
Eксперти от Главна дирекция "Инспекторат за запазване на културното завещание " в Министерството на културата са направили през вчерашния ден оглед на място в Рожен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР