Пловдивският районен съд призна за виновен по три обвинения мъж,

...
Пловдивският районен съд призна за виновен по три обвинения мъж,
Коментари Харесай

Асеновградчанин, отглеждал марихуана в гараж, се размина с условна присъда

Пловдивският областен съд призна за отговорен по три обвинявания мъж, отглеждал в гараж 61 растения марихуана на стойност над 23 хиляди лв.. За владеене на кокаин е упрекната неговата жена.  Живеещият в Асеновград ще търпи обща присъда  от 2 години условно с изпитателен период 3 години и санкция от 5 хиляди лв..Наказанието по отношение на мъжа е редуцирано с една трета, поради, че делото протече по реда на съкратеното разследване.
Прочетете още
Пред съда в сряда, асеновградчанинът отговаряше за три обвинявания. Първото от тях е за това, че през 2021г. в  село Брестник, е отглеждал 61 растения марихуана на стойност 23 550 лева Подсъдимият се е грижил за растенията в домашни условия, като за задачата пригодил помещение към къщата, в която живеел, обособено като гараж и прилежащите към него по-малки пространства. Там била построена специфична система за развъждане на растенията, били конфигурирани лампи, климатик и газово отопление, а стените били облепени с термофолио за опазване на топлината, била построена и филтърна система.

Второто обвиняване повдигнато против мъжа е за владеене на  кокаин на стойност 313,95 лева В деня на ареста било открито, че обвиненият без съответно позволение е държал огнестрелно оръжие –пушка и муниции за него, като за това Районна прокуратура е повдигнала и третото обвиняване.

Жената на асеновградчанина също е получила обвиняване, само че единствено за владеене на кокаин на стойност 208,32 лева и хомогенна неделима примес марихуана и тютюн. Тя също пожела кратко разследване, като бе наказана на една година условно с изпитателен период от 3 години и 2хиляди лв. санкция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР