Пловдивският районен съд остави в ареста мъжа, който бе арестуван

...
Пловдивският районен съд остави в ареста мъжа, който бе арестуван
Коментари Харесай

Оставиха в ареста крадеца, задигнал 400 000 лв. от автомобила на бизнесмен в Пловдив

Пловдивският областен съд остави в ареста мъжа, който бе задържан за кражбата на 400 000 лева от автомобила на предприемач. Колата - лек автомобил Форд " Фокус ", била спряна пред магазин в Пловдив, когато била осъществена кражбата.

Обвиняемият беше докаран в правосъдната зала с белезници през днешния ден. Той е упрекнат в осъществяване на кражба на 400 000 лева . Текстът от Наказателния кодекс планува от три до петнадесет години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото.

В съда стана ясно, че кражбата е осъществена на 3 февруари . Испанецът паркирал автомобила си - " Алфа Ромео ", на същия паркинг, където била и колата на обрания предприемач. Атанас Благоев бил издебнат от крадеца, който отмъкнал парите, откакто мъжът оставил колата си. 

В съда адвокатката на Цанов изясни, че той страда от диабет и би трябвало да се лекува в болница . По думите на защитничката няма задоволително доказателства, че Испанеца има нещо общо с кражбата на парите. Тя настоя той да бъде освободен. Адвокатката сподели още, че различен мъж е дал колата си на Цанов, с цел да пристигна до Пловдив с нея поради интимна среща. 

В последна сметка съдът остави в ареста 40-годишния Цанов с претекста, че от събраните досега доказателства по делото, разпити на очевидци, записи от охранителни камери и разпознавания, може да се направи обосновано съмнение, че той е съпричастен към действията, в които е упрекнат.

Съдебният състав регистрира, че против Цанов в София има висящо дело, а полицейската информация демонстрира 9 полицейски регистрации на мъжа. Според съдията при по-лека мярка съществува заплаха арестуваният да извърши закононарушение, макар че няма риск да се укрие.

Определението на Районния съд може да се апелира пред Окръжен съд-Пловдив. Ако това стане тя ще се гледа на 18 февруари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР