Пловдивският Районен съд осъди трима чужденци, организирали трафик на нелегални

...
Пловдивският Районен съд осъди трима чужденци, организирали трафик на нелегални
Коментари Харесай

Над 100 000 лв. глоба за трафикант на бежанци

Пловдивският Районен съд осъди трима чужденци, организирали трафик на незаконни мигранти през българска територия. Присъдите са условни, само че са им наложени солидни санкции за употребяваните коли. Санкциите са парични, защото колите, с които е осъществяван транспорта на бежанци не са тяхна благосъстоятелност.


Първият наказан е 32-годишен турски жител, заловен на 13 август край 152 километър на автомагистрала " Тракия ", в землището на с. Белозем, да транспортира 23 чужденци, показали се за афганистанци. Те са били натоварени в камион " Скания " с полуремарке. Турчинът получава и условна присъда от 2 години и 10 месеца затвор с 5-годишен изпитателен период и 5000 лв. санкция. Санкцията за потребления от него камион е 96 160 лв..

Другият наказан чужденец е 40-годишен от Азербайджан, хванат 10 дни по-късно също на автомагистрала " Тракия " край с. Труд, обл. Пловдив. Той превозвал трима мигранти в колата - сириец, палестинец и жител на Йемен. За него присъдата е година и половина условно, а санкцията за употребения лек автомобил – " Пежо ", е оценена по пазарна стойност на 40 700 лв..

Третият трафикант е 20-годишен от Молдова, хванат на 14 август още веднъж на автомагистралата край с. Шишманци, прекарвайки нелегално шестима сирийци към вътрешността на страната. Всички те са хванати в лека кола марка " Ауди ". Наказанието за младия молдовски трафикант е съвсем 2 години затвор условно, 2500 лв. административна санкция и спомагателна глоба от 3474 лв. за употребяваната кола.

Отнетите от трафикантите коли са върнати на притежателите, а присъдите са дефинитивни, наложени след съглашения с прокуратурата и утвърдени от съда./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР