Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата, предлагат

...
Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата, предлагат
Коментари Харесай

Пловдивският панаир да стане паметник на културата, предлага ДБ - Политика

Пловдивският панаир да бъде разгласен за монумент на културата, оферират от парламентарната група на  " Демократична България ".

Съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) ген. Атанас Атанасов съобщи на брифинг в Народното събрание, че техните общински съветници водят тежка борба в пловдивския общински съвет за опазване на собствеността на Пловдивския панаир.

На 19 декември. Общинският съвет в Пловдив поддържа предложенията, с които Гергов ще може да взима еднолични решения в сдружението " Пълдин туринвест ", което ръководи комплекса. На последното съвещание

" От другата страна има мобилизирана сериозна политическа мощ, която се предхожда от Георги Гергов, който посредством разнообразни ходове се пробва да получи правото на благосъстоятелност върху целия панаир ", каза той.

По думите му някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Гергов преглежда панаира като строителна площадка и по този метод там може да изникне и нов жилищен квартал.

Депутатът Йордан Иванов (ДБ) разясни, че парламентарната група на ДБ е изпратила писмо до служебния министър на културата Велислав Минеков, с което упорстват Министерският съвет да разгласи панаира за монумент на културата, с цел да се прекъснела опцията за започване на огромно строителство на територията му.

" Ако страната не си свърши работата, законът дава опция жителите да предизвикват такава процедура, по тази причина ние ще предизвикваме подписка, само че дано дадем опция на страната първо да си свърши работата ", съобщи Йордан Иванов.

В понеделник, 9 януари, ще има нова сесия на Общинския съвет на Пловдив. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов персонално се обърна политическото управление на ГЕРБ и лидерa Бойко Борисов и ги прикани да не вземат участие в " харизването " на пазара на Гергов:

По-късно на брифинг в Народното събрание и от Българска социалистическа партия се оповестиха против преодоляването на Пловдивския панаир.  " Българска социалистическа партия сме изрично срещу Пловдивският панаир да бъде частна благосъстоятелност. Той е национално благосъстояние ", сподели Иван Петков. По думите му общинските съветници от ГЕРБ продали Пловдивския панаир, а левицата се е разграничила от общинските съветници от Българска социалистическа партия, които съгласно него били " напълно следени от Гергов ".

 Снимка: Пресцентър Българска социалистическа партия

Бизнесменът Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и съветски жител. Според ръководителя на Демократична България в локалния Общински съвет Веселина Александрова, до момента в който Европейски Съюз конфискува парцели на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 декара от Пловдивския панаир таман на почетния съветски консул в града.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР