Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното

...
Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното
Коментари Харесай

Осъдиха пловдивски служител на ДАНС за подкуп

Пловдивският областен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното правосъдно разследване, наложи на подсъдимия Борислав Христов, наказване в размер на 1 година отнемане от независимост, което на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс отсрочи за период от 3 години.

Подсъдимият Христов призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложеното наказване е избран при изискванията на член 54 от Наказателен кодекс и след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда подсъдимият  бе наказан на санкция в размер на 2000 лв. и съдът го лиши от право да заема държавна служба в областта на националната сигурност за период от 1 година.

Христов бе приет за отговорен в това, че на 9.09.2021 година в с. Ведраре, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – специалист в Сектор 21 в Търговско дружество „ Народно събрание “ гр. Пловдив, е изискал и приел подарък от Н. Т. от гр. Карлово, обл. Пловдив – сумата от 1500 лв., която не му се следва, и на 20.10.2021 година в с. Ведраре, обл. Пловдив, е изискал сумата от 1000 лв., която не му се следва, и на 11.11.2021 година в гр.Пловдив е приел подарък от Н. Т. от гр. Карлово, обл. Пловдив – сумата от 750 лв., която не му се следва, с цел да не извърши деяние по работа – с цел да не рапортува установени нарушавания от страна на Н. Т. от гр. Карлово, обл. Пловдив, като аграрни производител по отношение на водено от Б. Х. оперативно дело за наблюдаване в качеството му на специалист в Сектор 21 в Търговско дружество „ Народно събрание “ гр. Пловдив – закононарушение по член 301 ал.1 и алинея 4 от Наказателен кодекс.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен период.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР