Пловдивският окръжен съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за

...
Пловдивският окръжен съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за
Коментари Харесай

Задържат Пеньо Чешкия за отвличане и изнасилване

Пловдивският областен съд ще прегледа през днешния ден настояването на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Пеньо Мангъров – Чешкия. Той е бил задържан в сряда вечер в София, откакто млада пловдивчанка се оплакала в полицията, че е била изнасилена от рецидивиста – той я отвлякъл и държал в плен в продължение на няколко дни.

Това не е първото сходно нарушение на Мангъров. През септември м.г. той беше упрекнат в изнасилването на студентка в столицата, на която предложил „ да вършат секс непринудено “ или той да я пребие и насили.

През 2004 година той получава 8-годишна ефикасна присъда „ отнемане от независимост “ за обезчестяване в Пловдив, само че излиза на независимост през 2010 година. През 2011 година, след 6-месечно следствие, е арестуван при акция на ГДБОП в квартал „ Люлин “. Причинатае, че изнудвал няколко дами за пари, като ги заплашвал.

Пеньо Мангъров-Чешкия бе обвинен за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 година Първоначално той бе наказан на 20 година затвор поради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 година Присъдата му беше анулирана от апелативния съд поради позволени процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване.

По другото обвиняване - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе приет за почтен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР