Пловдивският окръжен съд призна за виновен, но даде условна присъда

...
Пловдивският окръжен съд призна за виновен, но даде условна присъда
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор на джип, прегазил и убил дете

Пловдивският областен съд призна за отговорен, само че даде условна присъда от 2 години " отнемане от независимост " с 5-годишен изпитателен период на 57-годишния Димитър Йовчев, който блъсна с джипа си майка с дете в пловдивското село Първенец. При удара 11-годишната Ангелинка почина на място.

Жестоката злополука стана на 20 декември 2017 година Момиченцето отивало на учебно заведение и било с майка си, когато е пометено от джип, ръководен от подсъдимия, който е от село Брестовица. Детето почина на място , а майката бе с контузия на главата. След като схванаха за случилото се, близки на фамилията пребиха водача.

Пред окръжните магистрати Димитър Йовчев съобщи, че се признава за отговорен, не желае да се разпитват очевидци, както и да се събират нови доказателства и изиска процесът да протече по съкратеното произвеждане. В залата бе и фамилията на прегазеното момиченце, Иванка и Георги, които пристигнаха с другата си дъщеричка.

Прокурорът изиска 3 години затвор, както и 4 години отнемане от право да ръководи МПС за Йовчев. Адвокатите на почерненото семейство пък настояха за ефикасна присъда от 6 години затвор.

Защитата на подсъдимия разгласи, че той би трябвало да бъде оневинен с аргумента, че виновността му не е несъмнено потвърдена и става дума за инцидентно действие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР