Пловдивският окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров по

...
Пловдивският окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров по
Коментари Харесай

Съдът оправда лекаря от Пловдив, който застреля крадец в гаража си

Пловдивският областен съд призна за почтен доктор Иван Димитров по делото за съзнателно ликвидиране на Жоро Джевизов, прочут с прякора Плъха, който влезнал за краде в гаража му, заяви БНР.

На 2 март предходната година докторът простреля с противозаконен револвер " Валтер " въоръжения с нож Джевизов. Делото беше прегледано по съкратената процедура, откакто подсъдимият призна виновност. Магистратите одобриха, че убийството е осъществено при неизбежна защита, без да се надвишават рамките й.

По другото обвиняване - за нелегално владение на оръжие, лекарят получи условна присъда от 2 години с 3 години изпитателен период.

След убийството имаше демонстрации в няколко града в отбрана на лекаря, като участниците в тях обявяваха, че притежателите би трябвало да имат право да отбраняват парцелите си, когато някой влезе в тях без позволение.
След разпитите на лекаря прокуратурата разгласи, че той е следил подготовката на кражбата от вкъщи си, без да потърси полиция или да се обади на тел. 112.

След това Димитров слиза на двора с нелегално притежаван револвер " Валтер ", с цел да прекрати кражбата. Именно в двора на кооперацията е настъпил конфликт сред двамата. Лекарят е викнал " стой, полиция " и е създал изстрел. От думите на окръжния прокурор се разбра, че по-късно Жоро Джевизов е опитал да избяга, като е настъпил конфликт сред двамата. Д-р Иван Димитров е обяснил пред проверяващите, че крадецът е хвърлял по него разнообразни предмети, като три пъти е трансформирал версията си какви са били те – един път е показал железна тръба, след това – табела, по-късно – нож. Ножът, с който Димитров твърди, че е бил атакуван от Джевизов, е открит след това в дома на лекаря, почистен. Ножът не е бил владеене на крадеца, сподели прокурор Попов. Лекарят има прорезна рана на глезена си, само че експертиза занапред ще открива с какъв предмет е нанесена тя. Джевизов от своя страна е бил въоръжен с нож и с отвертка, за което е свидетелствала брачната половинка му. " И двете са открити в облеклата на убития, без да са били извадени ", уточни прокурорът по делото.

След конфликта е последвала пукотевица по крадеца. Жоро Джевизов е умрял от една огнестрелна рана, патронът е попаднал в гърдите му от горната страна надолу и е засегнал белия му дроб. " Стреляно е от упор, не от терасата ", съобщи зам. окръжният прокурор Галин Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР